,,Azóta örülök a virágoknak, elkezdtem fotózni"

2007. augusztus 7.
Megosztás:

Olvasónk személyes történetében a mellrákkal kapcsolatos élményeit meséli el, és azt, hogy hogyan változtatta meg az életét a betegség. Az alábbiakban saját szavaival írott beszámolóját olvashatják.

Nyolc évvel ezelőtt, 35 évesen diagnosztizálták nálam a mellrákot. Úgy feküdtem be a kórházba, hogy csak jóindulatú elváltozásról van szó, és arra ébredtem, hogy valószínű ismét műteni kell, a szövettani vizsgálat után, mert ez bizony 90 százalék, hogy rosszindulatú.

Megoperáltak, de számomra nem az volt a legszörnyűbb, hanem ami utána jött. A kemoterápiás kezelés és következményei. Öt év után kezdtem bízni benne, hogy túlélhetem, addig féltem. Bár a félelem még ma is mélyen bennem van, de elhatároztam, hogy megpróbálom úgy élni az életemet, mintha az lenne az utolsó nap.

Azóta rájöttem, milyen szép a világ, örülök a virágoknak, elkezdtem fotózni. Ez nagyon jó hobbinak bizonyult, mert sokat vagyok kint a szabadban, és így minden pillanatot megörökíthetek abból, amit megélek. Amikor néha rám tör a félelem - mert vannak szorongásaim - fogom a gépet és elindulok felfedező útra. Ahogy az első témát meglátom, legyen az akár egy pók, már újra a lelkem mélyére süllyed a félelmem. Nekem ez ad erőt, az már csak bónusz az élettől, hogy ezzel a hobbival nyertem egy üdülést a párommal és bejártuk Közép-Dunántúl nevezetességeit. 43 év alatt nem volt ennyi élményben részem, mint most egy hét alatt.

Most már elmondhatom, hogy érdemes élni, élni akarok és még sok-sok szépséget szeretnék látni. Minden sorstársamnak azt kívánom, akarjon élni, mert nagyon sok szépség van ebben az életben. A fájdalmak csillapodnak, a mellékhatások el fognak múlni. Persze teljes erővel már nem megy minden úgy, mint régen, - ez az amibe nagyon nehezen tudtam belenyugodni. De élni jó!

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.