Gyermekrajz-árverés a gyógyításért

2009. április 29.
  e-mail nyomtatás

A Tűzoltó utcai Gyermekklinikán kezelt daganatos és leukémiás gyermekek rajzaira lehet licitálni a Tumor Leukémiás Gyermekekért Alapítvány honlapján május 15-ig. Az árverésből befolyt összeget a beteg gyerekek gyógyítására fordítják.

Két évtized a beteg gyermekekért és a Tűzoltó utcai Gyermekklinikáért

Április 23-án rendezte jubileumi ülését a Tumor Leukémiás Gyermekekért Alapítvány, a Semmelweis Egyetem II. számú (Tűzoltó utcai) Gyermekklinikájának legnagyobb támogatója. Az eseményen a kuratórium tagjai ismertették a szervezet eddigi tevékenységét, kiemelkedő eredményeit. A jubileum fővédnöke Sólyom Erzsébet asszony, a Magyar Köztársaság elnökének felesége, az ülés díszvendége pedig Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke volt.

A két évtizede működő Tumor Leukémiás Gyermekekért Alapítvány célja a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán kezelt daganatos és leukémiás gyermekek gyógyításának elősegítése, a gyógyítási feltételek, a kórházi környezet javítása. Munkájának húsz éve alatt az alapítvány felújította és gyermekbarát módon berendezte az onkológiai osztályokat, folyamatosan gondoskodik a megfelelő műszeres felszereltségről. A szülők hosszabb távú kórházi tartózkodása érdekében baba-mama szobákat és lakásokat tart fenn, pszichológusok, gyógytornászok és pedagógusok segítségével biztosítja a beteg gyerekek szellemi és fizikai rehabilitációját. Ezen kívül működteti a tudományos kutatás hátterét adó Magyar Gyermek Tumor Regisztert.

Prof. Dr. Szende Béla, az alapítvány kuratóriumának elnöke üdvözlő beszédében köszönetét fejezte ki a támogatóknak: "Büszke vagyok rá, hogy alapítványunk immár húsz éve töretlen sikerrel dolgozik gyermekeink gyógyulása érdekében. Támogatóink, barátaink, adományozóink segítsége nélkül munkánk soha nem lett volna ilyen eredményes. Jubileumi ülésünk tehát nem csupán arra szolgál, hogy eddigi tevékenységünket összegezzük, terveinket ismertessük, hanem hogy tisztelegjünk azok előtt, akik hitet tettek a munkánk mellett."

A szervezet megalakulása óta támogatja a bakonyszűcsi Daganatos és Leukémiás Gyermekek Rehabilitációs Lelki Otthonának munkáját. Az együttműködésnek köszönhetően a Dr. Bakos-Tóth Márta klinikai szakpszichológus által elindított és vezetett otthon ma már egész évben működik a gyerekek gyógyulása és a társadalomba, a kortársak közé való visszatérése érdekében.

Prof. Dr. Schuler Dezső, a közhasznú alapítvány létrehozója és kuratóriumának alelnöke, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika korábbi igazgatója elmondta: "Nagyon szomorú dolog, ha egy gyermek súlyosan megbetegszik. A hosszú, sokszor fájdalmas kezelések, a családtól, a kortársaktól való elszakadás megviseli a gyerekeket. Hihetetlen fontos tehát a felépülés érdekében, hogy a kis betegek barátságos környezetben, szüleik jelenlétében gyógyulhassanak és a gyógyításnak része legyen a lelki gondozás is. A klinikával, támogatóinkkal, az orvosokkal, a nővérekkel és persze a szülőkkel azért küzdünk, hogy a gyógyításban a gyermekbarát, modern szemlélet érvényesüljön."

Prof. Dr. Fekete György klinikaigazgató a jubileum kapcsán kiemelte: "Az alapítvány megalakulása óta aktívan támogatja klinikánkat. Átfogó segítséget nyújt a modern, élhető kórházi környezet, a korszerű technikai feltételek megteremtésétől a rehabilitáción keresztül egészen a kutatómunka támogatásáig. Munkatársaik önzetlen, kitartó munkája nélkül a Tűzoltó utcai Gyermekklinika ma nem lehetne ilyen sikeres a gyermekkori daganatos betegségek gyógyításában. Éppen ezért betegeink nevében is szeretnék köszönetet mondani munkatársaiknak és támogatóinknak, adományozóinknak! Őszintén hiszem, hogy együttműködésünknek köszönhetően intézményünkben a jövőben is számos fejlesztés valósulhat meg."

A jubileumi ülés szünetében a vendégek mesés-verses gyermekműsort és gyermekrajz kiállítást tekinthettek meg, valamint meghallgathatták az Ispiláng gyermekegyüttes koncertjét.

Licitálni lehet a gyerekek rajzaira

Az eseményen kiállított, a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán kezelt daganatos és leukémiás gyermekek rajzait a Tumor Leukémiás Gyermekekért Alapítvány megújult honlapján, a www.gyermektumoralapitvany.hu oldalon árverésre bocsátják és a befolyt összeget a beteg gyerekek gyógyítására fordítják. A képekre 2009. május 15-ig lehet licitálni.

e-mail nyomtatás

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.