Magyar Hospice Alapítvány

Cím: 1032 Budapest, Kenyeres u. 18-22.
E-mail: info@hospicehaz.hu
Honlap: http://www.hospicehaz.hu/
Fax: betegellátás: (1) 250-5513, szervezés: (1) 388-7369
Telefoszám: betegellátás: (1) 250-5513, szervezés: (1) 388-7369

Alapítványunk - melynek egyik alapítója Polcz Alaine - 1991 óta végzi a súlyos állapotú rákbetegek otthoni gondozását, mellyel az élet utolsó időszakát kívánja megkönnyíteni, a humánus kezelést és az emberi méltóság megőrzését tartva elsődlegesnek. Meggyőződésünk, hogy a betegekhez való szeretetteljes odafordulás értelemmel és tartalommal töltheti meg az élet utolsó szakaszát is. Munkatársaink a betegek otthonában szakszerű ápolással, a kínzó tünetek enyhítésével, lelki támogatással segítenek azért, hogy a család az utolsó percekig együtt lehessen.

Alapítványunk 2002-ben a betegek rehabilitációját, a súlyos állapotú betegek gondozását és a gyászoló hozzátartozók támogatását együtt megvalósító lépcsőzetes elven működő programot hozott létre. Így az ÉletVonal telefonos lelkisegély szolgálatot magába foglaló Pszichoszociális program, a tavaly óta futó Fájdalom Ambulanciához és a Nappali Szanatóriumhoz hasonlóan nem szorítkozik a terminális időszakra, hanem a diagnózistól kezdve vállalja a rákbetegek és hozzátartozóik támogatását.

További információk

Tevékenységünket a Budapest Hospice Ház megnyitásával kiszélesítettük, ambulánsan működő szolgáltatásaink nem szorítkoznak a gyógyíthatatlan időszakra, hanem a betegség megjelenésének pillanatától kezdve vállalják a rákbetegek és hozzátartozóik támogatását. Honlapunkon tájékozódhat a hospice mozgalomról, tevékenységünkről, aktuális híreinkről, egyéb segítő szervezetek elérhetőségeiről és arról is, hogy Ön hogyan segíthet nekünk.

Ajánló