"Meggyógyulhatsz" Egyesület a Vastag- és Végbélrákos Betegek Élhetőbb Életéért

Cím: 1065 Budapest, Bajcsy Zs. u.45. II.e.6/a.
Honlap: http://www.meggyogyulhatsz.hu
Fax: +36 29 326 111
Telefoszám: +36 70 773 5447

 SEGÉLYVONAL - info - tanácsadás - 06 70 222 5212

Hívja, ha a betegséggel kapcsolatos információra, segítségre, tanácsra van szüksége!

REHABILITÁCIÓS - info vonal - 06 70 212 6606 - e-mail: rehab@meggyogyulhatsz.hu

Rehabilitációs foglalkoztatás, hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése, szociális tevékenység.

***

Korunk egyik legsúlyosabb betegségének , betegeinek képviseletére alakult meg közhasznú szervezetünk, a "meggyógyulhatsz" Egyesület a Vastag- és Végbélrákos Betegek Élhetőbb Életéért. Maga az elnevezés is utal arra, hogy ma sajnos még nagyon sokan nem merik felvállalni, - jellegénél fogva, - beszélni róla és megpróbálják titokban tartani.

Nem kívülállóként kerültem az Egyesület élére magam is érintett vagyok a betegségben, ezért teljes mértékben át érzem, megélem sorstársaim problémáit. Ma Magyarországon a vastag- és végbélrákos megbetegedések miatt bekövetkező halálozások, a második helyen szerepelnek a rákbetegségek, okozta halálokok között. Ezt a tényt nem lehet most már figyelmen kívül hagyni. Genetikai adottságainkon túl, stresszes életmódunk, táplálkozási szokásaink is nagyban hozzájárulnak a betegség kialakulásához.

Sajnos a megelőző szűrővizsgálatok még nem működnek megfelelően hazánkban. Ennek a hálózatnak a kiépítéséhez nagy szükségünk van társadalmi összefogásra. Hisszük, hogy a mai tudomány lehetőségeivel, megfelelő időben elvégzett szűrővizsgálatokkal, felfedezett betegséggel, kitartással, akaraterővel, jó az esély a gyógyulásra. Egyesületünk neve feltételes módban fogalmazódott, mert az esélyek nagymértékben függnek elsősorban az emberek hozzáállásától a betegséghez. Azok a betegek akik beletörődnek, feladják a küzdelmet kisebb eséllyel vesznek részt a "meggyógyulhatsz" programban. Célunk a megelőzés, betegtársaink segítése, érdekeik képviselete, mert JOGUNK VAN A GYÓGYULÁSHOZ.

Keressenek meg bennünket, vegyék fel velünk a kapcsolatot, segítsék törekvéseinket, lépjenek be Egyesületünkbe, mert egységesen hatékonyabban tudjuk érdekeinket képviselni. Közös erőfeszítéseinkhez kívánunk mindenkinek jó egészséget és sok sikert.

Dobolyi László

elnök

Ajánló