ASCO: Napirenden a legkorszerűbb onkológiai kezelések

Daganatok.hu 2017. június 23.
Megosztás:

Az idei amerikai ASCO világkongresszuson számos olyan bejelentés hangzott el, amelynek befolyása van a mindennapi klinikai gyakorlatra, ezért fontos, hogy a hazai szakemberek is országszerte tisztában legyenek ezekkel - fogalmazott Pajkos Gábor, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság (MKOT) elnöke a világ legújabb onkológiai eredményeiről beszámoló Update'17 Szimpózium megnyitóján Balatonfüreden.

Az orvostársaság elnöke hangsúlyozta: több kiemelten várt klinikai kutatás lezárult az elmúlt időszakban, amelyek tanulságait át lehet ültetni a klinikai gyakorlatba. Ezek pontosíthatják a terápiák alkalmazási ajánlásait, illetve a betegkiválasztást, hogy minél nagyobb válaszadási arányt lehessen elérni az egyes gyógyszeres kezelésekkel.

Az évről-évre az Amerikai Klinikai Onkológiai Társaság (ASCO) éves világkongresszusa utánra időzített szimpóziumon az ASCO kongresszuson résztvevő hazai szakorvosok készülnek fel, hogy átfogó előadásokban számoljanak be a hazai orvosoknak a tengerentúlon elhangzott eredményekről.

A napirenden kiemelten szerepelnek az emlődaganatok, az idegrendszeri daganatok, a melanoma, a tüdődaganatok, a vastagbéldaganatok, az emésztőszervi tumorok, a fejnyaki daganatok, a nőgyógyászati tumorok és az uroonkológiai daganatok is. Szintén fókuszba kerülnek a terápiákat támogató szupportív kezelések és a tumorbiológia aktuális kérdései.

Bodoky György, a szimpózium elnöke elmondta: az MKOT Update szimpóziumai mindig népszerűek a szakorvosok körében, ám az idei érdeklődés az előzetes várakozásokat is felülszárnyalta, mivel több mint háromszázan regisztráltak a balatonfüredi szimpóziumra. 

(MKOT)

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.

Ajánló