Díjat kapott az Országos Onkológiai Intézet a daganatos betegek gyógyításának elismeréséért

Daganatok.hu 2016. október 31.
Megosztás:

Különdíjat kapott az Országos Onkológiai Intézet a XXXIV. Medicina Konferencián: az országos intézetek, szakkórházak kategóriájában az Országos Onkológiai Intézetnek ítélték oda a daganatos betegek gyógyításának elismeréséért járó díjat.

A döntés mellett szóló érvek között szerepel, hogy az intézet a magyar onkológia epidemiológiai, szervezési, módszertani, terápiás, kutatási és oktatási központja. További indokok voltak: az intézet feladata a daganatos betegek műtéti és egyéb módon történő kezelése, amelyet évtizedek óta eredményesen végez.

Az országos intézetek között is kiemelkedő képet mutat. Rendkívül magasan képzett, sok tudományos minősítéssel rendelkező orvos és szakdolgozó munkatársat foglalkoztat. Országos szakmai vezető és szervező funkcióját betölti, az onkológiai szakmapolitikai kérdésekben iránymutató tevékenységet végez.

(Országos Onkológiai Intézet)

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.