Felülvizsgálják a kemoterápiás protokollokat

Daganatok.hu 2018. december 10.
Megosztás:

Felülvizsgálja a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő a kemoterápiás protokollokat, amelynek során a szakorvosok észrevételeit is figyelembe veszik - írja a Magyar Klinikai Onkológusok Társaságának oldala.

Farkas Marianna, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő ellátási főigazgató-helyettese az MKOT X. Kongresszusán tartott NEAK-fórumon beszélt arról, hogy a finanszírozó belekezdett a kemoterápiás protokollok felülvizsgálatába, frissítésébe.

Bodoky György, a kongresszus elnöke hozzászólásában hangsúlyozta: indokolt, hogy a kemoterápiás protokollok közé bekerüljenek azok az eljárások is, amelyek használatát - például a friss európai guideline-ok nyomán - indokoltnak tartják az onkológiák, ám azokat jelenleg nem tudják megfelelően kódolni, mert nincsenek benne a NEAK protokoll-listájában. A felvetésre a NEAK jelenlévő szakértői nyitottak voltak, ezért megállapodás született arról: a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság összegyűjti azon kemoterápiás protokollokat, amelyekkel bővítené a jelenlegi hivatalos protokoll-listát. 

(MKOT)

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.

Ajánló