Nincs érdemi elmozdulás a rák okozta halálozásban Magyarországon

Daganatok.hu 2018. április 10.
Megosztás:

A legfrissebb éves összesítő adatok szerint 2016-ban többen haltak meg rosszindulatú daganatos betegség miatt mint tíz évvel korábban - írja az Magyar Klinikai Onkológusok Társaságának portálja.

Közel egy évtizede 32-33 ezer ember hal meg daganatos betegségben. A statisztikák szerint a legtöbb haláleset 2012-ben történt, ám attól érdemben nem térnek el a 2016-os adatok sem, a 0,7 százalékos különbség hibahatáron belüli. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a rákellenes világnapon korábban úgy nyilatkozott: az onkológiai okú halálesetek számának stagnálása helyett “azzal lehetünk elégedettek, ha elkezd csökkenni" ez a mutató.

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.

Ajánló