Impresszum

2010. április 13.

A Daganatok.hu elsődleges célkitűzése, hogy a daganatos betegségben érintettek és családtagjaik számára tájékozódási lehetőséget nyújtson. Az oldal összeállításánál igyekeztünk minél áttekinthetőbb formában elérhetővé tenni a betegséggel kapcsolatos alapvető tudnivalókat valamint a friss híreket és interjúkat. Az alábbiakban a honlap tartalmáról és működéséről olvashat.

Állandó és megújuló tartalom

A tartalmi elemek több, jól elkülönülő csoportba sorolhatók.

A portál tartalmi bővítésén munkálkodók törekszenek a szakmailag hiteles írások elkészítésére, így reményeik szerint a betegeken és hozzátartozóikon kívül a daganatos témakör iránt érdeklődők tágabb csoportja számára is hasznos információkkal szolgálhatnak.

Miről szólnak az írások?

A Magyarországon előforduló leggyakoribb ráktípusokról szóló leírások mellett közérthető, szakmailag korrekt információk olvashatók a diagnosztikus eljárásokról, a kezelés és fájdalomcsillapítás lehetőségeiről, a megelőzés módjairól és a szűrővizsgálatok szerepéről.

Folyamatosan figyelemmel kísérjük a hazai és külföldi híreket, hogy minden, a daganatos betegek életét érintő eseményről, változásról, újdonságról beszámolhassunk. Az oldalon csak megbízható forrásból származó, a betegek szempontjából valódi jelentőséggel bíró információkat közlünk. Az egyes betegségtípusokkal kapcsolatos legfrissebb tudnivalókról a terület elismert orvosaival készített interjúkban is számot adunk.

Külön rovatban foglalkozunk az egészséges étrend megelőző szerepével, illetve a daganatos betegek táplálkozásának speciális kérdésével.

Írjon nekünk!

Számos adatbázis-jellegű információ érhető el az oldalon, melyeket folyamatosan bővítünk és frissítünk. Amennyiben olyan intézményről vagy segítő szervezetről van tudomása, mely nem szerepel az oldalunkon, kérjük, jelezze a szerkesztoseg@daganatok.hu címen, hogy minél teljesebb szolgáltatást nyújthassunk.

A portálon szívesen adunk hírt daganatos betegségekkel kapcsolatos klubokról, társadalmi eseményekről, szakmai rendezvényekről. Ilyen esetben a szerkesztőt kell keresni a szerkesztoseg@daganatok.hu címen.

Szakmai háttér

A weblap tartalmának színvonalát garantálja, hogy az Országos Onkológiai Intézet folyamatos szakmai támogatást nyújt.

A szerzők

A honlapon olvasható hírek és interjúk döntő hányadát a Daganatok.hu szerkesztője, illetve felkért szerzők készítik.

A leíró jellegű szakmai tartalom fő része a honlap létrehozásában részt vevő orvosok munkája, melyet a szerkesztő a szakmai támogató segítségével folyamatosan aktualizál.

Esetenként sor kerülhet más médiákból átvett anyagok közlésére is, amennyiben azok a daganatos betegségekkel kapcsolatban alapvető fontosságú, megbízható információkat tartalmaznak.

Mitől működik a honlap?

Szakmai partnerünk, az Országos Onkológiai Intézet mellett számos további magánegegészségügyi intézmény, vállalkozás segíti adott részterületeken a munkánkat. Jó kapcsolatokat ápolunk egy-egy részterület kiemelkedő szakembereivel, akikhez bizalommal fordulhatunk szakmai kérdéseinkkel.

A portál további épüléséhez és a szolgáltatások körének bővüléséhez további támogatókra is szükség van, akik saját szakterületüknek megfelelően, lehetőségeikhez mérten hozzájárulnak a daganatos betegségben érintettek segítéséhez.

A Daganatok.hu céljai között szerepel, hogy minél több, a daganatos betegeket segítő, ellátásukban szerepet vállaló gyártó és kereskedő, szakmai és civil szervezet, kiadó, nyomtatott és on-line sajtótermék munkájában együttműködjön. Várjuk partnerek, támogatók jelentkezését a szerkesztoseg@daganatok.hu címen.

A portál célkitűzése egy szakmai hitelességen alapuló tájékoztató szolgálat működtetése. A szakterülethez nem kapcsolódó reklámok megjelenítésétől egyértelműen elzárkózunk. A daganatos betegségekkel és azok kezelésével kapcsolatos hirdetések megjelenítése mindig egyedi elbírálás és megállapodás keretében történhet. Elsődleges célunk ilyen esetekben is az, hogy a betegségben érintettek tájékoztatása minél teljesebb körű legyen.

Alapítva 2003-ban.

  Szerkesztőség:
Dömötörfy Zsolt főszerkesztő
Dr Szabó Rita szerkesztő-újságíró
Lapunk számos külső szerzővel működik együtt, igényesen megírt, szakmailag hiteles, daganatos betegeknek szóló írások megjelentetésében szívesen alakítunk ki együttműködést új partnerekkel.
 
A honlap üzemeltetője a DigiScience Tudományos és Informatikai Stúdió Kft.
 

Alapító munkatársak:

 


A cikket az alábbi címen találja: https://daganatok.hu/impresszum