Klub-élet....de miért?

2010. május 12.

Érezte már úgy, hogy kijött az orvosa szobájából, sok mindent megtudott a betegségéről, "tele volt a feje" a hallott információktól, és mégse tudta, mi legyen az első lépés? Hogyan induljon el? Hogyan alakítsa a továbbiakban életét?

Több évtizedes tapasztalat Magyarországon és külföldön, hogy a betegek, a hozzátartozók és minden érdeklődő számára hasznos, ha rendszeresen találkozhatnak, beszélgethetnek olyan társakkal, akiknek hasonlóak a problémáik, ugyanazt élték vagy élik át.
 
Miért jó lehetőség ez?
 
Biztos információkat kaphatnak szakemberektől a betegségükkel kapcsolatosan. Értesülhetnek a gyógyítás új, legkorszerűbb módszereiről. Életmódbeli kérdéseikre választ kaphatnak. Hogyan alakítsák további életútjukat, mit kerüljenek, és mit helyezzenek előtérbe? Az egészségügy területén tapasztalható sok változás között könnyebben eligazodhatnak. Praktikus, - étkezéssel, főzéssel, testmozgással - kapcsolatos kérdésekről is beszélhetnek.
 
Úgy gondoljuk, hogy Magyarországon a betegtársaknak ez még nem elérhető mindig és mindenhol. Ezért, a Magyar Rákellenes Liga szívesen segít, hogy megszervezzük -az Önök igényei szerint - ezeket a klubokat.

Mire kötelez a klubtagság?
A részvétel teljesen önkéntes, szabad, nem kell tagdíjat fizetni.

Hogyan működik egy klub?

Havonta egy összejövetelt szervezünk a kora délutáni órákban. Egy-egy ilyen alkalommal kis tea, ropi, aprósütemény mellett beszélgetünk a meghívott orvosokkal, szakemberekkel. A programot mindig az Önök érdeklődésének megfelelően állítjuk össze. Művészeket hívunk meg, akik nekünk szólnak, kulturális programokat szervezünk, tavasszal, ősszel kirándulunk. Közösen ünnepelünk karácsonykor.


Az első klubokat maguk a betegek hozták létre. Ezek közül igen sok jól működik már évtizedek óta. Klubjaink jelenleg nyári szünetet tartanak, 2010 szeptembertől újra szeretettel várjuk a kedves betegeket, hozzátartozóikat és minden érdeklődőt!

Jelentkezésüket várja: Bajor Bea
06 20 337 46 37
rakasz@rakliga.hu

 


A cikket az alábbi címen találja: http://daganatok.hu/rendezvenyek/klubelet