Mi az a természetes tumorellenes védelem? - A Culevit hatásmechanizmusa

Daganatok.hu 2013. március 14.

1987-ben dr. Kulcsár Gyula rákkutató biokémikus egy olyan tudományos felfedezést tett, ami alapjaiban befolyásolhatja a rák elleni további hadviselést. Kulcsár több éven át kutatta, hogy miként védekezik az emberi szervezet a daganatokkal szemben. Rájött, hogy nem az általános védelemért felelős immunrendszer, hanem egy speciális védelmi mechanizmus az, ami elpusztítja a rendellenessé vált sejteket. Bebizonyította a Természetes Tumorellenes Védelem létezését, meghatározta, miből áll, hogyan működik, s elmélete ma már az Európai Unióban és további 17 országban bejegyzett szabadalom.

Kísérletei alapján arra a megállapításra jutott, hogy a szervezet keringési rendszerében állandóan jelen lévő anyagoknak (néhány aminosav, bizonyos vitaminok, sejtanyagcsere-intermedierek, stb.) van döntő jelentőségük a tumorellenes védelemben.

A szervezet e tumorellenes védelmi rendszerét alkotó hatóanyagok keverékének szelektív tumorsejtölő hatását sejtkultúrákon és állatokon végzett kísérletekkel igazolta, eredményeit nemzetközi tudományos közleményekben publikálta. A Kulcsár Gyula felfedezésén alapuló szabadalom a világ számos országában bejegyzésre került, az Európai Uniótól Koreáig.

Mi az a természetes tumorellenes védelem?

Dr. Kulcsár a tudomány által korábban feltárt tényekből vonta le azt a következtetést, hogy a szervezetben létező daganatellenes védelem lényegében az immunrendszertől függetlenül működik. Abból az ismert tudományos tényből indult ki, hogy az immunrendszer korlátozott működésekor (immunszupresszió), vagy az immunrendszer teljes összeomlásakor (például: AIDS) sem nő meg jelentős mértékben a tumorok gyakorisága.

Dr. Kulcsár Gyula rákkutató, biokémikus, aTermészetes Tumorellenes Védelem szabadalmának megalkotója

Az is köztudott, hogy a tumorok többsége nem immunogén. Ha ezt elfogadjuk, s azt is tudjuk, hogy mindenkiben folyamatosan keletkeznek rákos sejtek, akkor a szervezetben működnie kell egy, az immunrendszertől független daganatellenes védelmi mechanizmusnak is, amely - mivel a szervezet bármely pontján hatnia kell - általános hatású, felügyeletszerű rendszer.

Logikus az is, hogy egy ilyen rendszer hatóanyagainak a keringési rendszerben kell lenniük.
A védekező rendszer anyagainak, vagyis a hatóanyagoknak ezt az együttes hatását nevezzük
Természetes Tumorellenes Védelemnek (TTV).

A keringési rendszer 89 anyagából 16 bizonyult hatékonynak

A daganatsejtek a normál sejtekhez képest szabálytalanul táplálkoznak, ún. általános felhalmozó tulajdonsággal rendelkeznek, így táplálkozásuk során ezek a szervezetben lévő molekulák is nagy mennyiségben jutnak a ráksejtekbe, azok programozott sejthalálát - apoptózisát - okozva. Kulcsár doktor sejtkísérletei során maguk a tumorsejtek választották ki azt az anyagkombinációt - az Aktív Ráksejtpusztító Keveréket - melynek ráksejten belüli felhalmozására ezek a sejtek egyöntetűen pusztulással reagáltak.

A felfedezés gyógyászati jelentősége az, hogy a Természetes Tumorellenes Védelem saját anyagait - az Aktív Ráksejtpusztító Keveréket - juttatva a szervezetbe, több ráksejt pusztítható el. A szervezet saját védelmi rendszerének a teljesítőképességét növelhetjük meg. Ugyanakkor a szervezet normál, egészséges sejtjei - szabályozott táplálkozásuknak köszönhetően - nem károsodnak. A feltaláló sejtkísérletei során meghatározta a Természetes Tumorellenes Védelem összetevőit, mégpedig úgy, hogy magukkal a tumorsejtekkel válogattatta ki a hatásos anyagokat.

A válogatás kritériuma szerint azok voltak hatásosak, amelyek - egymás hatását szinergikusan erősítve - a tumorsejteket elpusztították. A keringési rendszer 89 anyagát vizsgálta meg Kulcsár dr., amelyekből 16-ot talált hatékonynak.

Direkt, általános és szelektív tumorsejtölő hatás

Kulcsár a hatóanyagok között egymástól teljesen eltérő kémiai szerkezetű aminosavakat, vitaminokat, monoszaharidokat és sejten belüli intermediereket, valamint nukleobázist határozott meg, majd a hatóanyagok keverékével számos sejtkísérletet végzett. Megállapította, hogy
a tumorsejt elleni hatás nem proliferációgátlás (osztódásgátlás), hanem sejtpusztítás eredménye (direkt hatás).

Az általa vizsgált valamennyi - több mint tíz, többségében humán - egymástól nagyon eltérő sejtvonal esetében, a keverék hatásos volt (általános hatás). A citosztatikumokra (kemoterápiára) rezisztens sejteket is képes volt a keverék elpusztítani. Az egészséges sejtekre nézve a keverék még abban az esetben sem volt mérgező, ha azok gyorsan osztódó sejtek voltak (szelektív hatás). Összegezve kijelenthetjük, hogy a hatóanyag-keveréknek direkt, általános és szelektív tumorsejtölő hatása van.

A Kulcsár Gyula által elvégzett állatkísérletek is igazolták a keverék daganatellenes hatását. Az egérkísérletek szignifikáns túlélés-növekedést, valamint a tumor-növekedés csökkenését mutatták. A kutató további sejtkísérletekkel vizsgálta a keverék daganatellenes hatásának mechanizmusát. Megállapította, hogy a ráksejtek apoptózissal, programozott sejthalállal pusztulnak el. Az apoptózis mértéke a hatóanyagok mennyiségével és a hatás időtartamának növelésével fokozható. Káros mellékhatásuk nincs, hiszen a szervezetben egyébként is jelen lévő természetes anyagokból állnak.

Speciális - gyógyászati célra szánt - tápszer daganatos betegek részére

A "Speciális - gyógyászati célra szánt - tápszer daganatos betegek részére" kategóriában lévő egyik termékünkkel hazánkban már humán klinikai vizsgálatok is folytak. A 2011-ben indult és 2012-ben lezárult tolerálhatósági és hatásossági (életminőségi) tudományos célú humán klinikai vizsgálatok meggyőző, jó eredménnyel zárultak: a betegek fizikai, értelmi, érzelmi, szociális és szerepfunkciói javultak, fáradtságérzetük, fájdalmuk, nehézlégzésük csökkent, továbbá a kemoterápia, valamint a sugárkezelés egyes kellemetlen mellékhatásai (például hányás, hányinger, rossz közérzet) mérséklődtek.

Ezt követően jelent meg - a tabletta formájában már 16 éve forgalomban lévő készítményünk mellett - az összetételében vele azonos, az aktív összetevők nagy dózisú keverékét tartalmazó tápszer, az italpor.

A betegek gyors és pontos tájékoztatása érdekében ingyenes Tanácsadó Szolgálat működik, ahol telefonon (1/321-21-11) vagy előre egyeztetett időpontban személyesen is segítséget kaphatnak a készítmények - személyre szabott - használatáról.

(X)


A cikket az alábbi címen találja: http://daganatok.hu/eletmod/taplalkozas/beteg/a-culevit-hatasmechanizmusa-termeszetes-tumorellenes-vedelem