Élj újra! Versenyben a rákkal - a tizenötödik adás videófelvétele

Daganatok.hu 2012. január 18.
Megosztás:

A LIVE AGAIN! "Élj Újból!" Rákellenes Alapítvány támogatásával 2012. január 10-én tizenötödik alkalommal jelentkezett az "Élj Újra!" ismeretterjesztő, tanácsadó-gondozó műsor a 6-os csatorna műsorán. Az idei év első adásának összefoglalóját alább olvashatják, emellett a teljes adás videófelvétele is újra megtekinthető.

Már régóta jelentős probléma az orvos-beteg kapcsolatban az a létező, de fel nem dolgozott folyamat, amely a kiegészítő szereket veszi körül, és amelyek a daganatos betegek életminőségének javítását szolgálnák. Műsorunk megpróbál fényt deríteni arra, hogy miként lehetne a jelenlegi helyzetet - ajánlanak-e valamit az orvosok, és ha igen, mit? - a betegek érdekinek szem előtt tartásával az ajánlhatóság irányába megváltoztatni.

Ezért az előző adásban megismert szakemberek - dr. Hidvégi Máté címzetes egyetemi tanár, és dr. Lex László ügyvezető igazgató - mellett meghívtuk stúdiónkba dr. Blázovics Annát, a Semmelweis Egyetem Farmakognózia Intézetének igazgatóját, és dr. Dank Magdolna onkológust, egyetemi docenst.

A beszélgetésben történelmi módon közösen, eddig együtt még nem megvalósult formában kerestünk választ arra kérdésre, hogy hogyan, milyen vizsgálatokkal lehetne a speciális tápszer kategóriát a betegek érdekeinek megfelelően elfogadhatóvá tenni az onkológus szakma számára.

A beszélgetés a téma jelentősége miatt túllépi egy egyszeri adás kereteit, ezért a beszélgetés folytatását - és egyben befejezését - a következő, január 24-ei adásunkban láthatják majd este nyolc órakor, szintén a 6-os csatorna műsorán.

"A megelőzés a konyhában kezdődik" szlogen szellemében állandó szakértőnk, Kisa Judit dietetikus, táplálkozási tanácsadó folytatta főzési sorozatát, amelyet a rákbetegek számára a "Rák ellen, az emberért, a holnapért" alapítvány segítségével, az alapítvány egészségkonyhája vezetőjeként indított. Egy korábbi adásunkban a pácolt csirke elkészítését mutatta be, most pedig hozzá illő köretet, kocsissalátát készített.

Kocsissaláta - Recept

Hozzávalók: 60-80 dkg savanyú káposzta, 3-4 gerezd zúzott fokhagyma, 2 teáskanál őrölt piros paprika, 1 mokkáskanál borsikafű vagy őrölt bors - ízlés szerint - és 4-5 evőkanál olaj.

A káposztát megkóstoljuk, és ha kell, átmossuk. Könnyebben ehető, rágható, ha a káposztát kisebb szálakra átvagdossuk. Az összes hozzávalót belekeverjük, s hagyjuk, hogy az ízei jól összeérjenek.

Hidegen tálaljuk a meleg sült csirkecombhoz.

A műsorról információt az érdeklődők a www.rakbetegseg.com oldalon, valamint a www.lpmedia.hu honlapján is találnak.

A következő adás időpontja: 2012. január 24, este nyolc óra.

Forrás: "Élj Újból!" Rákellenes Alapítvány 

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.