Hinni, bízni, esélyt adni

A kép illusztrációA kép illusztráció
2011. február 17.
Megosztás:

A 65 éves férfi és családja egy kis faluban élnek, szó szerint generációk együtt és mégis külön. Óriási telkük egyik részében áll ötszobás házuk, ebben laknak az öregek, a telek végében pedig a gyerekek építettek egy modern, mai igényeknek megfelelő házat, az unokák így könnyen átszaladhatnak a nagyszülőkhöz.

"Egész életemben felelős beosztásban dolgoztam. Beosztottaimmal szigorú voltam, de igazságos. Alapelvem volt, hogy aki munkaidőben iszik, részegeskedik, annak mennie kell a vállalattól. Az elbocsátott emberek utólag belátták, hogy igazam volt, ezért most sincs haragosom a faluban. Világéletemben maximalista voltam, túl komolyan vettem a feladataimat, sokat rágódtam a felelősségteljes döntések hatásain, így 52 éves koromban - amikor rákbetegségem miatt rokkantnyugdíjba kellett mennem, örültem, hogy megszabadultam a sok tehertől. Nyugdíjazásomkor tartott búcsúünnepségre két okból érkeztek az emberek: egyesek örültek, hogy megszabadultak tőlem, mások sajnáltak, egyszóval rengetegen voltunk.

Betegségemet 1998 őszén fedeztem fel. A munkahelyemen egyszer csak kifulladtam a lépcsőn, míg előtte soha. Aztán karácsonykor hirtelen belázasodtam. A tíz napon át tartó 38-40 fokos lázam az antibiotikum ellenére sem ment le. Akkor már sejtettem, hogy nagy baj van, és sajnos kétségeim beigazolódtak. Középső tüdőtumort állapítottak meg. Nem tagadom, szíven ütött a dolog, még inkább a feleségemet, aki annyira aggódott értem, hogy nagybetegségemben lelki támogatásomra szorult. Mindemellett ő adta nekem a túlélésbe vetett hitet, amilyen féltő gonddal foglalkozott betegségemmel és beszerzett minden információt, amiből kiderült, hogy igenis meg lehet gyógyulni. (...)

Hosszú vívódás után, feleségemmel úgy döntöttünk, hogy Budapesten gyógykezeltetem magam. Nagy szerencsém volt, mert nagyon jó orvosok műtöttek és kezeltek. A műtét előtt kemoterápiás kezelések sorozatát kaptam, Győrben négy alkalommal, majd májusban egyet Budapesten. A kemoterápiát nehezen bírtam, ágyhoz és lakáshoz kötötté váltam, nem hánytam, csak hányingerem volt, a hajam kihullott. Némelyik kemoterápiás kezelést követő héten csak lézengtem otthon.(...)

A kemoterápia, a gondos ápolás és - véleményem szerint - az általam fogyasztott tápszer együttes hatására az egész bal oldali mellkasomat kitöltő daganat összement zöld diónyi nagyságúra, és így már operálhatóvá vált. 2000-ben, két év tüdőbetegségre akkoriban járó táppénzes állomány után, leszázalékoltak. Megmondom őszintén, nem vágytam vissza a munkahelyemre, megkaptam az erkölcsi megbecsülést - látogattak, telefonon is érdeklődtek -, de jobb itthon! Gyógyult betegként tapasztalom, hogy mindennél többet jelent az egészség, a nyugalom, így feleségemet is rábeszéltem, hogy hagyja abba a munkát.

Műtétemet követő 5-6 hét múlva visszajött az étvágyam. Most már a fizikai állapotom is jó, de azért nem emelgetek. Lábadozásom alatt épült fel a fiamék háza. Hosszú a kertünk, így mértem, hogy napról napra mennyivel több utat tudok megtenni a két ház között, hogy figyelhessem az építkezést. Először egy-kétszáz métert, majd háromszáz-ötszázat, végül a teljes távot meg tudtam tenni, és ez nagy sikerélmény volt felépülésem során. (...)

A műtét, a kemoterápia és a lábadozás időszakában 15 kilót lefogytam. Immár 12 éve, hogy megműtöttek, és most már kissé túlsúlyos vagyok. Úgy látom, az a helyes út, hogy hinni kell a gyógyulásban, bízni a kezelőorvosban, a szervezetnek pedig esélyt adni a gyógyulásra pihenéssel és egészséges életmóddal."

* * *

A fenti történet főszereplője gyógykezelése alatt folyamatosan szedte az Avemart, ami meggyőződése szerint jelentősen hozzájárult a betegség elleni sikeres küzdelemhez, az erre vonatkozó gondolatok azonban reklámetikai megfontolásból eltávolításra kerültek.
Az Avemar nem gyógyszer. Az Avemar speciális - gyógyászati célra szánt - fermentált búzacsírakivonatot tartalmazó tápszer daganatos betegek részére. Szedése ajánlott rosszindulatú daganatos megbetegedésben szenvedők klinikai onkológiai kezelésének (műtét, radioterápia, kemoterápia, immunterápia stb.) kiegészítésére. További információkért olvassa el tájékoztatóinkat.
(hirdetés)

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.

Hírek az Avemarról:

Ajánló