Még pereltem is Istennel, hogy vajon miért történt meg mindez velem?

Daganatok.hu 2011. február 6.
Megosztás:

Az ötvenöt éves hölgy háromgyermekes családanya. Sérült gyermekekkel és felnőttekkel foglalkozik. Melltumorral műtötték, és már le is százalékolták volna, de a munkáját nagyon szereti, és nincs szíve otthagyni a segítségre szoruló pácienseit.

Ha visszatekintek a múltra, elég sok megrázkódtatás volt az életemben: a kitelepítettek életét éltük a tanyán, amikor 10 éves koromban meghalt az édesanyám. Az édesapámat is viszonylag fiatalon veszítettem el. Férjhez adott, de az unokáival ő már nem játszhatott. Édesapám egyébként evangelizátor és evangéliumi író volt, így hitben nevelkedtem.

A betegség miatti első ijedelmem után sokat imádkoztam és beszélgettem, megvallom, még pereltem is Istennel, hogy vajon miért történt meg mindez velem? Aztán egyszer csak nyugodtan el tudtam fogadni a kezéből, hogy Ő ezt a betegséget nekem valamiért adja, és ha Ő úgy gondolja, hogy az életben rám még valamiért szükség van, akkor hozzásegít, hogy meggyógyuljak. A hitem átsegített a nehézségeken, és most, hogy a gyógyulás útjára léptem, édesapám életútja még inkább a szívemre helyeződött.

A hiten kívül az is nagyon sokat segített, hogy olyan családban nőttem fel, ahol a hagyományok, a népi bölcsességek továbbadását fontosnak tartották. Nagymamám abonyi mesemondó asszony volt. Gyermekkoromban nagyon sokat mesélt nekem, különösen, amikor 10 évesen elveszítettem az édesanyámat. Akkor a nagyanyám az anyukám helyébe lépett, és csak az enyém volt. 70 éves korában halt meg.

A betegségem öt évvel ezelőtt, ötvenéves koromban kezdődött. Az tűnt föl, hogy rendkívül fáradékony lettem. Sajnos a röntgenklinikán rosszindulatú csomót mutattak ki a jobb mellemben. Kora tavasszal műtöttek. A műtőorvosom nem távolította el a mellemet, csak vágott, és kivette az érintett nyirokcsomókat. A műtét után hat adag kemoterápiás kezelést kaptam infúzió formájában. (…)

A kemoterápiát követő két héten belül a hajam kihullott és a körmeim is tönkrementek, töredezettek lettek. Ezért a kemoterápiás kezelést követő első hétben nem dolgoztam, aztán két hétig igen. Így zajlott ez fél évig. Javasolták a leszázalékolást, de nem éltem ezzel a lehetőséggel, ugyanis annyira szeretem a munkámat, hogy nem tudtam volna otthagyni az elesett, segítségre szoruló kis gyermekeket. A gyermekek mellett agyvérzésen átesett felnőtt betegekkel is foglalkozom. Mindkét munkámat egyforma lelkesedéssel csinálom, amíg bírom, és amíg lehet. A munka, főleg ha szereti az ember, gyógyító hatású, ugyanis ezáltal nincs idő arra, hogy a problémáimmal foglalkozzam, és nem is hagyom el magam. (…)

A mellemből idővel eltűnt a csomó, és nem jött vissza, pedig a műtét előtt kelt vizsgálati eredmény szerint közepes fokú áttétes emlőkarcinómám volt. A műtétet követő negyedik évi vizsgálati eredmény sem az emlő mammográfiáján, sem a hasi ultrahangon nem mutatott eltérést.

Úgy érzem, most már nyugodtan elmondhatom, hogy jól vagyok. A fáradékonyságom ugyan nem múlt el, de ez attól a hormongyógyszertől is lehet, amit a mellműtétem óta szedek. Terveim szerint még két évig szeretnék dolgozni, aztán nyugdíjba megyek. Ha azonban úgy hozza az élet, tovább is szívesen dolgozom, ha lehet. Amíg Isten erőt, áldást ad, és a munkám gyümölcsöző, dolgozni szeretnék.

* * *

A fenti történet főszereplője gyógykezelése alatt folyamatosan szedte az Avemart, ami meggyőződése szerint jelentősen hozzájárult a betegség elleni sikeres küzdelemhez, az erre vonatkozó gondolatok azonban reklámetikai megfontolásból eltávolításra kerültek.
Az Avemar nem gyógyszer. Az Avemar speciális - gyógyászati célra szánt - fermentált búzacsírakivonatot tartalmazó tápszer daganatos betegek részére. Szedése ajánlott rosszindulatú daganatos megbetegedésben szenvedők klinikai onkológiai kezelésének (műtét, radioterápia, kemoterápia, immunterápia stb.) kiegészítésére. További információkért olvassa el tájékoztatóinkat.
(hirdetés)

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.

Hírek az Avemarról:

Ajánló