Tiszta és derűs lélek, betegség idején is

2011. február 19.
Megosztás:

A munkácsi születésű tanárnő 1991-ben települt át Magyarországra. Mindene a családja, két gyermeke és két unokája. Saját magával és rákbetegségével kapcsolatban szűkszavú, de az életéről szívesen mesél.

Férjemet, aki szívkoszorú-érelmeszesedésben tragikus hirtelenséggel hunyt el, 31 éve veszítettem el. Annyira megviselt ez a váratlan és pótolhatatlan veszteség, hogy azóta sem mentem férjhez. Életem másik nagy tragédiája volt, hogy nővérem 17 évvel ezelőtt meghalt. A méhcisztája 59 éves korában elrákosodott. Most a lányomékkal élek együtt, és a klasszikus értelemben vett nagymama vagyok. Elkészítem az unokák kedvenc ételeit, ha kell, a vizsgák előtt naponta kikérdezem az egyetemista lányunokámat, így félig-meddig már megtanultam az olasz nyelvet és a jogi tantárgyak sem ismeretlenek.

Amikor megbetegedtem, először azt éreztem, hogy a jobb mellemmel valami nem stimmel. Egy ideig nem törődtem vele, mivel a lányom születésekor gyermekorvos azt mondta, hogy a mellemben egy megkövesedett tejmirigy fejlődött ki, melyet le kellett volna szívni. Végül aztán orvoshoz fordultam, aki tapintásra megállapította, hogy rosszindulatú - időközben 3,5 centisre nőtt - daganatom van. Rögtön továbbküldött szövettani és egyéb vizsgálatokra. Három napon belül megműtöttek, mivel a melltumoron kívül 11 hónaljmirigy-áttétet is észleltek. A műtét előtt megkérdezték tőlem, hogy hozzájárulok-e a jobb mellem eltávolításához az áttétek miatt? Természetesen igennel feleltem, hiszen mentsük, ami menthető.

A műtét után egy hétig voltam kórházban. Kezdetben a legerősebb kemoterápiát rendelték nekem, de előre elmondták a mellékhatásait, hogy hányingerem lesz és ki fog hullani a hajam. Ebbe is beleegyeztem, mert meg akartam gyógyulni, de előtte sugárkezelésre küldtek. Közben megégették a hónaljamat, így a sugárterápia téltől a következő év márciusáig húzódott. (…) Aztán körülbelül öt év elteltével a bal mellemben is előjött egy ciszta. (…) Az orvosaim azt mondták, hogy csak hagyjam, ne foglalkozzak vele, majd elmúlik. Szerencsére így is történt.

Sajnos azért van sok egyéb betegségem is, például pajzsmirigyprobléma. Aztán meszes a nyakam, az agyam, és a jobb szívpitvarom. Gyakorta szédülök, elájulok, de ezek a panaszok függetlenek a rákbetegségtől. Járok kontrollokra, és hála Istennek (…), a rákbetegséggel kapcsolatos minden leletem jó.

Azóta pedig azt tapasztalom, hogy egyre erősebb lettem. Fitt vagyok, naponta tornázom, teszek-veszek otthon, elmegyek a piacra bevásárolni, főzök a gyerekekre. Hat kilót felszedtem kilenc év alatt, pedig többnyire csirkét, pulykát vásárolok, és inkább kevesebb, de minőségi gyümölcsöt veszek a piacon. Egészségesen táplálkozom, bár a koleszterinszintem azért mégis magas. (…) Édesanyám úgy nevelt, hogy ha az ember lelke tiszta és derűs, a betegséget is könnyebben vészeli át!

* * *

A fenti történet főszereplője gyógykezelése alatt folyamatosan szedte az Avemart, ami meggyőződése szerint jelentősen hozzájárult a betegség elleni sikeres küzdelemhez, az erre vonatkozó gondolatok azonban reklámetikai megfontolásból eltávolításra kerültek.
Az Avemar nem gyógyszer. Az Avemar speciális - gyógyászati célra szánt - fermentált búzacsírakivonatot tartalmazó tápszer daganatos betegek részére. Szedése ajánlott rosszindulatú daganatos megbetegedésben szenvedők klinikai onkológiai kezelésének (műtét, radioterápia, kemoterápia, immunterápia stb.) kiegészítésére. További információkért olvassa el tájékoztatóinkat.
(hirdetés)

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.

Hírek az Avemarról:

Ajánló