Hospice

 • Minden perc értékes - közszereplők fogtak össze az élet méltó befejezéséért

  2014. november 3.

  Minden perc értékes - közszereplők fogtak össze az élet méltó befejezéséért Minden perc értékes - ez a címe a Magyar Hospice Alapítvány új szemléletformáló és adománygyűjtő kampányának. Az alapítvány kampányfilmjében ismert közéleti szereplők, sportolók, művészek fogalmazzák meg saját gondolataikat, mondják el személyes történeteiket. Szeretnénk, ha minél többen tudnának az ellátásról és fordulnának hozzánk segítségért, ha szükséges - hívja fel a figyelmet dr. Muszbek Katalin, a Magyar Hospice Alapítvány orvos-igazgatója.

 • Mit ér az élet utolsó 1%-a?

  2014. május 9.

  Mit ér az élet utolsó 1%-a? A rákbetegség sajnos nem mindig gyógyítható, de az aktív kezelésben nem részesülőkért is nagyon sokat tehetünk, hiszen panaszaik enyhíthetőek. A Magyar Hospice Alapítvány több mint húsz éve dolgozik azért, hogy a daganatos betegek aktív kezelésük lezárta után lehetőleg otthonukban kaphassanak teljes körű egészségügyi ellátást és lelki támogatást.

 • Miben tud segíteni a hospice?

  2013. március 14.

  Miért pont én és miért pont most? Ez a két kérdés foglalkoztatja leginkább azokat a betegeket, akiket rákkal diagnosztizáltak. A kérdésre nincs válasz, a betegnek nagy utat kell megtennie ahhoz, hogy ezekre a kérdésekre választ találjon, pontosabban, ne ezekre a kérdésekre keresse a választ. Az út nagyon nehéz, ebben tud segíteni a család és barátok és nem utolsósorban a hospice. Miben tud segíteni a hospice?