Videós beszámoló a Mielóma Információs Napról

Dr. Varga Gergely, az idei információs nap egyik előadójaDr. Varga Gergely, az idei információs nap egyik előadója
Daganatok.hu 2020. szeptember 20.
Megosztás:

2020. szeptember 4-én került megrendezésre a Mielóma Információs Nap, ahol megismerhettük a mielóma társbetegségeit, a terápia kiválasztásának alapelveit, az egyelőre még csak klinikai vizsgálati fázisban tartó CAR-T sejtes terápiát, emellett tanácsokat kaptunk a megfelelő száj- és fogápoláshoz, valamint a szénhidrátok megfelelő fogyasztásához.

A szeptember a vérképzőszervi betegségek hónapja (Blood Cancer Awareness Month), így a Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány (MOHA) is ebben a hónapban tartotta több rendezvényét, köztük a Mielóma Információs Napot. Az eddigiektől eltérően - tekintettel a koronavírus miatt kialakult bizonytalan helyzetre - a rendezvény az online térben került megtartásra, az érdeklődők pedig online követhették az előadásokat.

Az információs nap témái az alábbiak voltak:

  • Milyen, a mielómával rokon kórképek léteznek?
  • Hogyan válasszuk ki a megfelelő terápiát mielóma multiplexben?
  • A CAR-T sejtes terápiák klinikai vizsgálatai
  • Milyen fogászati szövődmények fordulhatnak elő mielómás betegeknél?
  • Minden, amit a szénhidrátokról tudni érdemes

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.

Ajánló