Onkológia videón

 • Kategória

 • Témakör: Vastagbélrákkal kapcsolatos videók

  Oktató dokumentumfilm készült a vastagbélrákról

  2015. június 12.

  Filmünk célja, hogy tudatosítsa bennünk az egészég értékét életünk minden területén - írja Földi Katalin, az alkotás rendező-producere. A társadalom, a betegszervezetek és a kormányzat, ha meg is ad minden segítséget egészségünk megőrzéséhez és a gyógyuláshoz, kevésnek bizonyulhat, ha nem vagyunk mi magunk is tudatában lehetőségeinknek az egészségünk megóvása vagy éppen visszaszerzése érdekében. Oktató dokumentumfilm készült a vastagbélrákról

 • Témakör: Emlőrákkal kapcsolatos videók

  Az emlőrák kezelésének legújabb lehetőségei - a tavaszi HER2 Klub előadásai videón

  2015. május 4.

  Az emlőrák kezelésének legújabb lehetőségei - a tavaszi HER2 Klub előadásai videón A március 24-ei HER2 Klubban dr. Valtinyi Dorottya mutatta be az emlőrákok különféle molekuláris altípusait és ezek legújabb hazai gyógyszeres kezelési lehetőségeit. Bálint Ádám az emlőszűrésben ma már szintén alkalmazható CT-lézer-mammográfiáról beszélt, Antal Emese pedig a daganatos betegek táplálkozásának alapelveit ismertette.

 • Témakör: Tüdőrákkal kapcsolatos videók

  Hogyan kezelhető sikeresen egy négyes stádiumú tüdődaganat? - Harcosok Klubja videón

  2015. február 13.

  Hogyan kezelhető sikeresen egy négyes stádiumú tüdődaganat? - Harcosok Klubja videón A Harcosok Klubjának február 4-ei találkozóján dr. Bogos Krisztina, az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet tüdőgyógyász onkológusa beszélgetett egy 2008-ban - vagyis immár hét éve - diagnosztizált betegével. Milyen lehetőségek nyílnak az orvos előtt akkor, ha egy tüdődaganat már a negyedik, vagyis a legelőrehaladottabb stádiumba került?

 • Témakör: Betegellátással kapcsolatos videók

  Rákellenes Világnap 2015: az előadások videón

  2015. február 4.

  2015. február másodikán a Rákellenes Világnap alkalmából tartottak előadásokat hazai szakemberek a rákhalálozások hazai gyakoriságainak alakulásáról, a szűrővizsgálatokon való részvételi arány emelési lehetőségeiről, valamint a hagyományos és a modernebb rákgyógyszerekhez való hozzáférés jelenlegi helyzetéről. Rákellenes Világnap 2015: az előadások videón

 • Témakör: Betegellátással kapcsolatos videók

  Daganatos Betegek Napja - az elhangzott előadások videón

  2014. december 18.

  Daganatos Betegek Napja - az elhangzott előadások videón A Magyar Klinikai Onkológiai Társaság Kongresszusa keretében 2014. november 12-én fórumot rendeztek a daganatos betegek számára. A rendezvényen szó esett a rák örökölhetőségéről és a betegség genetikai hátteréről, a táplálkozás szerepéről a daganatos megbetegedést követően, valamint a Rákgyógyítás magazin elmúlt hat évéről. A nap végén a szakértők a betegek korábban összegyűjtött kérdéseire válaszoltak. Dr. Kulka Janina patológus, Kisa Judit dietetikus, B. Papp László szerkesztő előadásai és a betegek kérdéseire adott válaszok videón.

 • Témakör: Tüdőrákkal kapcsolatos videók

  Sikertelen műtét után sem reménytelen a tüdőrák kezelése - Harcosok Klubja videón

  2014. december 11.

  Sikertelen műtét után sem reménytelen a tüdőrák kezelése - Harcosok Klubja videón A Harcosok Klubjának novemberi találkozóján Hodován Zsófia - az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet pszichológusa - beszélgetett egy öt éve diagnosztizált, jelenleg tünetmentes betegükkel. Gizellánál 58 évesen ismerték fel a tüdőrákot, amelynek műtéti eltávolítása - a daganat túlzottan nagy kiterjedése miatt - nem volt lehetséges. Ezt követően azonban mégis sikerült olyan terápiás formát találni, amellyel jelentős eredményeket lehetett elérni a daganat kezelésében.

 • Témakör: Limfómával kapcsolatos videók

  Mi alapján dönt egy orvos a betege kezeléséről? - Mikala Gábor előadása (videó)

  2014. szeptember 26.

  Mi alapján dönt egy orvos a betege kezeléséről? - Mikala Gábor előadása (videó) Mit jelent az a fogalom, hogy bizonyítékokon alapuló orvoslás? Milyen lépésekből áll a várhatóan leginkább hatékony kezelési forma kiválasztása? Mi tekinthető egy-egy kezelés esetében elég jó minőségű bizonyítéknak? Milyen előnyökkel járhat a klinikai vizsgálatokban való részvétel? Dr. Mikala Gábor, a Szent László Kórház főorvosa a Limfóma Világnapon válaszolt ezekre a kérdésekre.

Ajánló