Onkológia videón

 • Kategória

 • Témakör: Vastagbélrákkal kapcsolatos videók

  Hogyan, mivel és meddig kezeljék a vastagbélrákos betegeket?

  2014. március 24.

  Hogyan, mivel és meddig kezeljék a vastagbélrákos betegeket? Hogyan, mivel és meddig kezeljék a vastagbélrákos betegeket? Ezekre a kérdésekre is válaszoltak a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság és a Gyógyulj Velünk Egyesület közös sajtóeseményén, amelyen a daganatellenes kezelések eredményeit és dilemmáit áttekintő, Klinikai Onkológia című új tudományos folyóiratot is bemutatták. Nézze meg az eseményről készített videóinkat!

 • Témakör: Tüdőrákkal kapcsolatos videók

  Kiújuló tüdőrák, sikeres kezelés - Harcosok Klubja videón

  2013. október 30.

  Kiújuló tüdőrák, sikeres kezelés - Harcosok Klubja videón A 72 esztendős Zsuzsa néninél a tüdő bal felső lebenyében, az aortához egészen közel vették észre a háromszor két centis tüdődaganatot. A tumor szerencsére műthető volt, és másfél évig az ezt követő kemoterápiás kezelés is sikeresnek bizonyult. Zsuzsa néni elmeséli, milyen kezelést kapott a tüdőrák kiújulását követően, és minek köszönheti, hogy azóta is jó közérzetnek örvend.

 • Témakör: Tüdőrákkal kapcsolatos videók

  Dr. Ferenczi Enikő beszélgetett egy tünetmentes betegével - Harcosok Klubja videón

  2013. június 13.

  Dr. Ferenczi Enikő beszélgetett egy tünetmentes betegével - Harcosok Klubja videón Június 11-én ismét orvos-beteg találkozót tartott a tüdőrákbetegek számára létrehozott Harcosok Klubja. Cikkünkben videón is megnézheti az elhangzott előadásokat: dr. Ferenczi Enikő egy harmadik éve kezelt, tünetmentes betegével beszélgetett, akinél mindeddig sikerült megakadályozni, hogy növekedjen, illetve továbbterjedjen a tüdőrák. Dr. Bíró Krisztina azokról az alternatív kezelésekről beszélt, amelyek népszerűek ugyan, de sok esetben kifejezetten ártalmasak lehetnek a betegek számára.

 • Témakör: Tüdőrákkal kapcsolatos videók

  Nézze meg a márciusi Harcosok Klubján elhangzott előadásokat videón!

  2013. március 7.

  Nézze meg a márciusi Harcosok Klubján elhangzott előadásokat videón! 2013. március 5-én tartotta idei első összejövetelét a tüdőrákbetegeket és családtagjaikat, hozzátartozóikat megszólító Harcosok Klubja. A mostani alkalommal - a klub házigazdája, dr. Kovács Gábor mellett - dr. Fülöp Andrea és betege, Varga Zoltán, dr. Bajcsay András, az Országos Onkológiai Intézet Sugárterápiás Központjának részlegvezető főorvosa és dr. Ostoros Gyula, az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézet tüdőbelosztályának vezető főorvosa beszélgettek a tüdőrákról és a betegség kezelési lehetőségeiről.

 • Témakör: Tüdőrákkal kapcsolatos videók

  "Nem dohányoztam, de az összes kollégám láncdohányos volt" - Harcosok Klubja videón

  2012. december 11.

  "Nem dohányoztam, de az összes kollégám láncdohányos volt" - Harcosok Klubja videón 2012. december 4-én tartotta téli összejövetelét a Harcosok Klubja: a tüdőrákos betegeknek és a betegek családtagjainak, hozzátartozóinak szóló találkozón ezúttal dr. Juhász Erzsébet beszélgetett tünetmentes korábbi betegével, Török Gusztávnéval, dr. Fülöp Andrea pedig megosztotta a hallgatósággal mindazt az információt, amit a klinikai vizsgálatokban való részvételről tudnia érdemes egy tüdőrákos betegnek. Dr. Nagy Mária pszichiáter a depresszió kivédésének lehetőségeiről beszélt, végül a betegek kérdései és a szakorvosok válaszai következtek.

 • Témakör: Vastagbélrákkal kapcsolatos videók

  Sajtótákékoztató a vastagbélrákról a Daganatos Betegek Napján - videó

  2012. november 30.

  Sajtótákékoztató a vastagbélrákról a Daganatos Betegek Napján - videó Amint arról november 10-én beszámoltunk, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság (MKOT) négynapos kongresszusának nyitónapján zajlott a Daganatos Betegek Napja, amelyre az egész országból érkeztek rákbetegek. Az egész délután zajló előadásokat egy sajtótájékoztató is megelőzte, amelyen dr. Szegő László, a Gyógyulj Velünk Egyesület elnöke, Csepécz Vilmos, a Gyógyulj Velünk Egyesület tagja, dr. Hollósi Antal, a Parlament Egészségügyi Bizottságának tagja, Dr. Szánthó András, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság elnöke és prof. dr. Bodoky György, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság tiszteletbeli elnöke vett részt. Alább ennek a sajtótájékoztatónak a videófelvétele tekinthető meg.

 1  2  3