Májbetegekért Alapítvány

Cím: Gyáli út 5-7. 1097
Honlap: www.majmoly.hu
Telefoszám: 455-8127

Európában Magyarországon a legmagasabb a májbetegségekben való elhalálozás aránya, a halálokok között a harmadik helyen áll. Az orvostudomány rohamosan fejlődött ezen a téren az elmúlt évtizedben, a betegek száma mégsem csökken. 

"Tevékenységünk non-profit jellegű, az államtól és az önkormányzattól támogatást nem kapunk, bevételeink az adók 1%-ából, pályázatokból és szponzorok adományaiból állnak. Ismeretterjesztő anyagokat terjesztünk, két weblapot tartunk fenn a betegek tájékoztatására (www.majbeteg.hu és www.majmoly.hu), figyelem-felkeltő kampányokat szervezünk a médiában, hogy minél több májbetegség felismerésre és időben gyógyításra kerülhessen." - mondja Dr. Telegdy László, a Májbetegekért Alapítvány elnöke.

A háziorvosok munkáját évente egynapos tudományos továbbképző konferenciájukkal (Májnapok) segítik immár 14 éve, a szakma vezető szaktekintélyeinek előadásai elismert továbbképző fórummá váltak. Évek óta részt vesznek a Sziget Fesztiválon, ahol a fiatalok figyelmét hívják fel a vírusos májgyulladás veszélyeire, és ingyenes védőoltást szerveznek. Támogatják a Vírusos Májbetegek Országos Szervezetét, és minden olyan kezdeményezést, ami céljaikat elősegíti. "Mivel tisztában vagyunk, hogy a statisztika elsősorban megelőzéssel javítható, továbbra is fő célunk, a gyógyítás feltételeinek és színvonalának javítása mellett, az ismeretterjesztés, egészséges életmódra nevelés, betegtájékoztatás, és az orvosok, nővérek rendszeres továbbképzése." - nyilatkozta az Alapítvány elnöke.

 

 

Ajánló