Digitális, kutatási szintű PET-CT kamerát adtak át Budapesten

A kamera felbontóképessége új dimenziót nyit az elváltozások felismerésébenA kamera felbontóképessége új dimenziót nyit az elváltozások felismerésében
Daganatok.hu 2017. október 17.
Megosztás:

Közép-Kelet-Európa első digitális, kutatási szintű PET-CT kameráját adták át a ScanoMed budapesti központjában október 5-én. A világszínvonalú GE Discovery MI PET-CT telepítésével kiemelkedően magas színvonalú PET-CT szolgáltatás végezhető az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet modern klinikai környezetében.

A központ a hazai nukleáris medicina mérföldköveként 2005 májusában végezte el az ország első PET-CT vizsgálatát. A budapesti és a debreceni központ az elmúlt 12 év alatt közel 100 000 PET-CT vizsgálatot végzett.

2017. júliusában a ScanoMed Kft. budapesti központjában jelentős fejlesztés kezdődött, ami a betegvizsgálatok minőségét még az eddiginél is magasabb szintre tudja emelni azáltal, hogy a vizsgálatok még pontosabbak, gyorsabbak és a beteget kevesebb sugárterhelés éri. A fejlesztés során telepítésre került az amerikai General Electric konszern Discovery MI PET-CT kamerája, a kamera cserével együtt a Scanomed budapesti központja is teljesen megújult.

Minden korábbinál jobb minőségű képek

az új PET-CT készülék a világon egyedülálló módon, az első teljesen digitális, kutatási szintű PET-CT kamera típus, számos innovatív újítást tartalmaz hardveresen és szoftveresen egyaránt.

Az első hazai digitális kamera rekonstruáló képessége jelentősen meghaladja a jelenleg hazánkban működtetett valamennyi kameráét, és ezáltal a kamera felbontóképessége új dimenziót nyit az elváltozások felismerésében, ugyanis a kisebb elváltozások is megbízhatóbban detektálhatóak.

A kamera minden korábbinál jobb minőségű képeket tud előállítani, miközben a betegeknek beadott radioaktív anyag mennyisége - a sugárterhelés - jelentősen csökkenthető, ugyanakkor a vizsgálati idő jelentősen lerövidül.

Finanszírozott és magánerős vizsgálatok

Az egészségbiztosító által finanszírozott vizsgálatok mellett magánerős vizsgálatokat is végez a ScanoMed, évről évre növekvő számban. Ennek az ára 250 ezer forint, most az év végéig, az új kamera promóciójaként bejelentésre került, hogy akciós áron, 190 ezer forintért elvégzik a PET-CT vizsgálatokat.

(Scanomed

Miben segítenek Önnek az Oncompass Medicine szakemberei?

Az Oncompass Medicine molekuláris diagnosztikai laboratóriuma és információs központja az elmúlt több mint egy évtized genomikai kutatási eredményeit és molekuláris diagnosztikai módszereit alkalmazva igyekszik megtalálni a daganatos betegségben szenvedők számára az adott időpontban legmegfelelőbb kezelési lehetőségeket.

Ezek egyaránt lehetnek a hagyományosan alkalmazott kezelési módszerek - kemoterápia vagy sugárterápia - lehetnek azonban olyan célzott daganatellenes gyógyszerek is, amelyek kifejezetten az adott daganat kialakulásában oki szerepet játszó, meghibásodott génekre hatnak. Annak eldöntésére, hogy alkalmazható-e egy betegnél célzott kezelés, vagy épp ellenkezőleg, ez semmiképp nem javasolt a számára a megfelelő gyógyszercélpont hiánya miatt, molekuláris diagnosztikai vizsgálatokat végzünk.

Legújabb szolgáltatásunk keretében folyamatosan segítjük a betegek kezelésében résztvevő onkológusokat abban, hogy pácienseiket az aktuálisan elérhető legjobb kezelésben részesítsék: dinamikus döntéstámogatási rendszerünk többek között arról nyújt információt, hogy terápiaváltás esetén, abban az adott pillanatban milyen célzott kezeléssel kapcsolatban áll rendelkezésre a legtöbb információ a következő terápiás vonalban.

A hozzánk forduló és akár 5 éven át is kísért betegeink így egészen biztosak lehetnek abban, hogy ott és akkor a számukra legmegfelelőbb kezelést kapják, a döntés meghozatala ugyanis a páciens molekuláris diagnosztikai profiljának és a célzott kezelésekről rendelkezésre álló összes orvosi adat részletes informatikai elemzése alapján történik.

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.