Prof. Dr. Eckhardt Sándor búcsúztatása november 17-én

Daganatok.hu 2016. november 7.
Megosztás:

Prof. Dr. Eckhardt Sándor az Országos Onkológiai Intézet egykori főigazgatójának (1971-1992 között) búcsúztatása 2016. november 17-én, csütörtökön 14 óra 30 perckor a Farkasréti Temető Makovecz Termében lesz a római katolikus egyház szertartása szerint. A gyászmise 2016. november 21-én, hétfőn 17.00 órakor lesz a Ferencesek Pasaréti Templomában (Bp. II. Pasaréti út 137.)

"Az ember csak akkor erkölcsös, ha magát az életet tartja szentnek, a növényekét és az állatokét épp úgy, mint az emberét, és igyekszik a lehetőségekhez képest segítséget nyújtani minden szükséget szenvedő életnek." (Albert Schweitzer)

Prof. Dr. Eckhardt Sándor halálával pótolhatatlan veszteség érte a magyar onkológus társadalmat. Az Országos Onkológiai Intézet mély tisztelettel hajt fejet munkássága és élete előtt. Feledhetetlen szakmai elhivatottságával követendő utat mutatott a magyar és nemzetközi onkológia képviselői számára. Az MTA rendes tagja, a magyar onkológia nemzetközileg is elismert kiváló művelője a hazai Klinikai Onkológiai Tanszék megalapítója, első tanszékvezető egyetemi tanára, a Magyar Onkológusok Társaságának (MOT) örökös tiszteletbeli elnöke, a Széchenyi Díj és állami díj mellett több hazai és nemzetközi elismerés kitüntetettje 2016. november 1-én életének 89. évében hunyt el.

Az Országos Onkológiai Intézet (a Magyar Tudományos Akadémiával együtt) saját halottjának tekinti Dr. Eckhardt Sándor professzort.

(Országos Onkológiai Intézet)

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.

Hírek az Avemarról: