Országos Média Pályázat: Célkeresztben a prosztatarák

Daganatok.hu 2016. november 30.
Megosztás:

A Magyar Rákellenes Liga és a MÚOSZ Egészségügyi és Szociálpolitikai Szakosztálya "Férfibajok: célkeresztben a prosztatarák" címmel médiapályázatot hirdet

Hazánkban évente kb. 4000 friss prosztatarákos esetet diagnosztizálnak, és évente 1400-1600 férj, apa, testvér, jó barát veszíti el az életét a prosztatarák miatt.

Pedig az időben felfedezett prosztatarák gyógyítható.

A korai felismerést szolgálják a szűrővizsgálatok, melyek fontosságát a statisztikák is alátámasztják: míg Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban a frissen diagnosztizált prosztatarákos esetek 80%-a műthető, azaz a betegség még nem terjedt a prosztata határain túl, addig Magyarországon az arány fordított: a betegek 70-80%-a már áttétekkel kerül orvoshoz. Ekkor a sebészi beavatkozás, amely a korai esetek 90%-ában tíz éven túli túlélést biztosít, már nem kerülhet szóba.

Szeretnénk felhívni a lakosság figyelmét a szűrővizsgálatok fontosságára.

Kérjük készítsenek urológus és onkológus szakorvossal, prosztata rákon átesett vagy éppen a betegséggel most küzdőkkel olyan anyagokat, amelyek segítenek megérteni - megértetni a társadalmunkkal az életet egészségtudatosan élni, a szűrővizsgálatokon részt venni érdemes!

Pályázni írott, elektronikus (tv-rádió), hírügynökségi és online sajtóban 2016. november 28. és 2017. február 20. között megjelenő tudósítással, publikációval, interjúval, riporttal, max. 45 perc hosszú rádiós/tévés összeállítással, műsorral lehet.

A pályázatnak tartalmaznia kell:

ˇ a média és a műsor nevét
ˇ a publikálásának időpontját
ˇ a pályaművet (link, vagy csatolt word/pdf, vagy postán cd/dvd)
ˇ az alkotó, vagy alkotóközösség nevét, elérhetőségét (telefonszám, postai és email cím)

Nevezési határidő: 2017. február 28.

A pályázatokat az info@daylightmedia.hu email címre vagy postán a Daylight Média Kft. 1038 Budapest, Tündérliget utca 3/III. címre várjuk.
A nyilvános díjátadó időpontja: 2017. március 8. (szerda)
A pályázat eredményét a www.rakliga.hu honlapon közzétesszük.
A műfajok és a médiumok esélyegyenlőségének jegyében a díjazottak között a zsűri nem állít fel sorrendet, a média pályázat 1 millió forint összdíjazású.
A kiírók fenntartják a jogot különdíj adományozására.
A borítékra írják rá: "Férfibajok: célkeresztben a prosztatarák"

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.

Ajánló