Onkológiai eredményesség kíméletesebben - Rákgyógyítás 2020 ősz

Daganatok.hu 2020. október 16.
Megosztás:

Hogyan lehet a daganatellenes kezelések hatékonyságának növelését az életminőség minél kisebb csorbulásával elérni? - teszi fel a kérdést a Rákgyógyítás Magazin legújabb lapszáma, majd példákat is bemutat a daganatsebészet, a sugárterápia, az onkológia területéről egyaránt.

Tüdőrákkal, vastagbélrákkal, nőgyógyászati daganatokkal, fej-nyaki régió tumoraival, tumorbiológiai kutatásokkal összefüggő új eredmények is napirendre kerülnek a Rákgyógyítás Magazin 2020. őszi lapszámában. A betegtájékoztató lap a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság - a világ legújabb kutatási eredményeit bemutató szimpóziumán elhangzott - előadásait tolmácsolja közérthetően az olvasóknak.

Amint B. Papp László főszerkesztő fogalmaz, amíg a szakmai összefoglalókból tudást, a betegekről szóló riportokból erőt meríthetnek sokan. Hogyan lehet 31 évesen életvidáman szembenézni a mellrákkal? Hogyan lehet a sugárkezelések után fél évvel nekiindulni egy 900 kilométeres zarándokútnak? Miért érdemes gitárral menni a vastagbélrák ellen adott kemoterápiás kezelésekre? A reményadás szándékával szólalnak meg a lapban azok a ritka emésztőrendszeri daganattal szembesült GIST betegek is, akik 9, illetve 17 évvel ezelőtt kapták meg a rák diagnózisát, de ma is jól vannak.

A Daganatos Betegek Gyógyításáért és Rehabilitációjáért Alapítvány által 2008 óta kiadott, 15 ezer példányban, hirdetések nélkül megjelenő Rákgyógyítás Magazin országszerte eljut az onkológiai centrumokba és a betegszervezetekhez. Felbélyegzett, közepes méterű postakész válaszboríték küldésével a lap a szerkesztőség 6726 Szeged, Izabella u. 8. címén ingyenesen megrendelhető. A lap tudományos partnere a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság (MKOT). A negyedévenként megjelenő újság lapszámainak jegyzéke elérhető a Rákgyógyítás.hu oldalon, továbbá a Facebook.com/rakgyogyitas címen is követhetők a betegtájékoztató információk.

(Rákgyógyítás) 

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.