Mennyi is az 1%?

Daganatok.hu 2017. április 5.
Megosztás:

A Magyar Rákellenes Liga 1990-óta civil szervezetként vesz részt a rák elleni küzdelemben. Legfontosabb feladatának a lakosság körében történő egészségnevelést, valamint a szűrések szervezését és népszerűsítését tartja. Ehhez kéri most ismét mindenki segítségét.

Magyarországon a daganatos megbetegedések számítanak a második számú haláloknak, jelenleg minden 4. magyar ember rákban hal meg. Évente összesen 80.000 új eset adódik, így nagyon sok családot érintenek közvetlenül a daganatos betegségek.

A daganatok kialakulásának számtalan különféle oka lehet és van, de talán nem mindenki tudja, hogy az összes rákbetegség egyharmada megelőzhető, ha felismerjük a betegséget előidéző rizikófaktorokat: alkohol, dohányzás, testsúlynövekedés, mozgáshiány, táplálkozás és a stressz.

Szintén kulcsfontosságú az időben történő felismerés, a szűrővizsgálatokon történő részvétel. Magyarországon a releváns szűrővizsgálatok térítésmentesen vehetőek igénybe, mégis nagyon alacsony a részvételi arány. Olyan kevesen járnak szűrésre, hogy az orvosok tízből hét daganatot már csak áttétes stádiumában vesznek észre.

Látható tehát hogy a helyzeten csak közösen, összefogással tudunk javítani. A Magyar Rákellenes Liga 1990-óta civil szervezetként vesz részt a rák elleni küzdelemben. Legfontosabb feladatának a lakosság körében történő egészségnevelést, valamint a szűrések szervezését és népszerűsítését tartja. Ehhez kéri most ismét mindenki segítségét.

De mennyi is az annyi, azaz mit ér 1%?

1% = 39 alapszervezettel
1% = 4017 taggal
1% = 541 fő önkéntes munkájával
1% = 11 különféle ráktípussal kapcsolatos kommunikációval
1% = 298 rendezvénnyel
1% = 10.580 rendezvény résztvevővel
1% = 34.200 személyesen, telefonon, klubfoglalkozáson elért beteggel
1% = 5000 középiskolás, főiskolás, egyetemista tanuló oktatásával önvizsgálati módszerekre
1% = 953 bejövő hívással a lelkisegély és gyászfeldolgozási vonalon

Ha úgy gondolja, megér ennyit 1% kérjük, támogassa a Liga munkáját adója 1%-ának felajánlásával 2017-ben is. Köszönjük!

További információ és praktikus részletek:

http://rakliga.hu/2017-tol-valtozott-az-adobevallas-es-igy-az-1-felajanlasanak-menete-is/
 

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.

Hírek az Avemarról:

Ajánló