Együtt-lét nap 2017 - CML és GIST Betegek Egyesülete

Daganatok.hu 2017. augusztus 22.
Megosztás:

A CML és GIST Betegek Egyesülete a CML Advocates Network első magyarországi tagjaként, a szeptember 22-ei nemzetközi CML világnap alkalmából minden év szeptemberében rendezi meg országos kongresszusát.

A szeptember 17-ei "együtt lét nap" az egyesület 2012 évi megújulása óta idén 5. alkalommal kerül megrendezésre a budapesti Ádám Villában.

A délelőtti programot Szentesi Éva író, rákellenes aktivista nyitja saját betegségtörténetével. A Hamvaimból című könyv szerzője szerint: "Sokkal többet kaptam a ráktól, mint amennyit elvett tőlem."

Az előadást egy rendhagyó szakmai kerekasztal beszélgetés követi a generikumok kapcsán, dr. Altai Elvira és dr. Borbényi Zita hematológusok részvételével. A beszélgetést dr. Modok Szabolcs hematológus vezeti.

A délutáni egyesületi közgyűlést követően szakmai és - tagjaink aktív közreműködésével - külföldi aktivitásokról szóló előadásokon vehetnek részt az érdeklődők. A CML szekcióban dr. Rajnics Péter hematológus, a GIST szekcióban Szalayné Kónya Zsuzsanna dietetikus tart előadást.

A frankfurti CML Horizons konferenciáról dr. Hegedűs Péter elnök számol be, a GIST szekció vendége pedig az olaszországi Associazione Italiana GIST Onlus, amelynek tevékenységét Luigi Nava titkár mutatja be.

Az egyesület honlapjának címe: www.cmlgist.hu

További információk a két betegségről a Daganatok.hu-n:

Krónikus mieloid leukémia (CML)

Gasztrointesztinális sztróma tumor (GIST)

(CML és GIST Betegek Egyesülete)

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.