Vírusfertőzések és daganatos betegségek

Daganatok.hu 2018. október 22.
Megosztás:

A vírusfertőzések és a daganatos betegségek összefüggéseit tárja fel a Gyógyulj Velünk Egyesület következő betegtájékoztató egyesületi napja.

Ma már bizonyított, hogy bizonyos vírusfertőzések okozhatnak daganatos megbetegedést. A vírus az az élőlény, amely önálló szaporodásra nem képes, ezért gazdasejtet keresve, annak genetikai állományát átkódolva, szaporíttatja magát a sejten belül. A sejt természetesen védekezik az átkódolás ellen. Ez a vírus-sejt háború vezethet ahhoz, hogy a sejt ellenőrizetlenül osztódni kezd, és elindul a daganatképződés útján. Mi lehet a megoldás? Hogyan programozhatjuk át a sejteket? Mely szerveknél igazolódott a vírus okozta daganatképződés?

Ezekre - valamint a résztvevők által is feltett - kérdésekre is válaszokat ad dr. Koiss Róbert nőgyógyász-onkológus a Gyógyulj Velünk Egyesület következő egyesületi napján. A részvétel ingyenes és előzetes regisztráció sem szükséges.

Időpont: 2018. október 25., csütörtök 14.30

Helyszín: Tűzmadár Ház (1097 Budapest, Albert Flórián út 5-7., Szent László Kórház telephely 1. pavilon)

További információk: (0630) 922-7797, info@gyve.hu, www.gyve.hu

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.

Ajánló