Kemotréning szeptember 25-én

Daganatok.hu 2020. szeptember 20.
Megosztás:

A daganatos betegség diagnózisa, és a kemoterápia nagyon ijesztő, sokszor a beteg és a hozzátartozó is csak kapkod az információk között. A Kemotréning programok célja, hogy ebben a nehéz helyzetben segítséget nyújtsanak.

A programok elsősorban kemoterápia előtt álló, vagy még az elején lévő betegnek és hozzátartozóknak szólnak. Segítenek felkészülni a kezelésekre, és a lehetséges problémákra, mellékhatásokra, emellett segítséget nyújtanak abban, hogy a mindennapok a lehető legkönnyebben teljenek ez alatt az időszak alatt.

A programon részt vevők egy speciálisan, szakembereink által összeállított Önmenedzselő mappát kapnak, ami a későbbiekben otthon is segítséget nyújthat a felmerülő kérdésekben.

Az első Kemotréning időpontja: szeptember 25.

A tréning leírása:

A daganatos betegség diagnózisa, és a kemoterápia nagyon ijesztő lehet. Éppen ezért fontos, hogy tudd, te magad is sokat tehetsz azért, hogy ezt az időszakot könnyebben vedd, és a lehető legjobb formában maradj. A Kemotréning programok célja, hogy megmutassák te mit tehetsz, hogy segítsenek felkészülni a kezelésekre.

A program része a “kemoszatyor" is, ami egy speciálisan összeállított Önmenedzselő mappát tartalmaz. A mappa feladata, hogy támpontot adjon a mindennapokban. A benne lévő információs lapok segítenek választ találni a felmerülő kérdésekre.

A program szakértői: Brjeska Mónika dietetikus és Heim Orsolya gyógytornász

A járvány miatt, csak meghatározott számú látogató vehet reszt a tréningen. A terem elrendezésénél figyelembe vesszük az ajánlott távolságot. Ha többen érkeztek együtt, akkor is külön regisztráljatok a helyek és a mappák száma miatt.

A programra a regisztráció minden résztvevő számára kötelező:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdGYoJ92DntEDdWHkaDXNpTa18UTug05cUWilnY6pBgaFWGEA/viewform

Tudjuk, hogy a nagyszámú jelentkezés esetén a korlátozott férőhely nem a legjobb megoldás. Amennyiben a kezelések előtt vagy, vagy éppen az elején tartasz, és regisztrálsz a Kemotréningre, akkor a rendezvényen átveheted az "Önmenedzselő" mappádat.  

Kérjük, hogy ezt töltsd ki:  

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdGvseh-KdJlOY-8EFCB4i1Xj1U4el4M-GLdjH0OIODBQvXfw/viewform

Témák:

  • Egészséges táplálkozás daganatos betegeknek
  • A táplálás terápia szerepe
  • Mellékhatások kezelése
  • A mozgás szerepe a kezelések alatt
  • Ajánlott mozgásformák a kezelések alatt
Helyszín: Mercure Budapest Castle Hill, 1013 Bp. Krisztina krt. 41-43.

Időpont: 2020 szeptember 25., 13 óra

A program ingyenes. A programváltozás jogát fenntartjuk.

(Van Holnap! Alapítvány)

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.