Klub-élet....de miért?

2010. május 12.
  e-mail nyomtatás

Érezte már úgy, hogy kijött az orvosa szobájából, sok mindent megtudott a betegségéről, "tele volt a feje" a hallott információktól, és mégse tudta, mi legyen az első lépés? Hogyan induljon el? Hogyan alakítsa a továbbiakban életét?

Több évtizedes tapasztalat Magyarországon és külföldön, hogy a betegek, a hozzátartozók és minden érdeklődő számára hasznos, ha rendszeresen találkozhatnak, beszélgethetnek olyan társakkal, akiknek hasonlóak a problémáik, ugyanazt élték vagy élik át.
 
Miért jó lehetőség ez?
 
Biztos információkat kaphatnak szakemberektől a betegségükkel kapcsolatosan. Értesülhetnek a gyógyítás új, legkorszerűbb módszereiről. Életmódbeli kérdéseikre választ kaphatnak. Hogyan alakítsák további életútjukat, mit kerüljenek, és mit helyezzenek előtérbe? Az egészségügy területén tapasztalható sok változás között könnyebben eligazodhatnak. Praktikus, - étkezéssel, főzéssel, testmozgással - kapcsolatos kérdésekről is beszélhetnek.
 
Úgy gondoljuk, hogy Magyarországon a betegtársaknak ez még nem elérhető mindig és mindenhol. Ezért, a Magyar Rákellenes Liga szívesen segít, hogy megszervezzük -az Önök igényei szerint - ezeket a klubokat.

Mire kötelez a klubtagság?
A részvétel teljesen önkéntes, szabad, nem kell tagdíjat fizetni.

Hogyan működik egy klub?

Havonta egy összejövetelt szervezünk a kora délutáni órákban. Egy-egy ilyen alkalommal kis tea, ropi, aprósütemény mellett beszélgetünk a meghívott orvosokkal, szakemberekkel. A programot mindig az Önök érdeklődésének megfelelően állítjuk össze. Művészeket hívunk meg, akik nekünk szólnak, kulturális programokat szervezünk, tavasszal, ősszel kirándulunk. Közösen ünnepelünk karácsonykor.


Az első klubokat maguk a betegek hozták létre. Ezek közül igen sok jól működik már évtizedek óta. Klubjaink jelenleg nyári szünetet tartanak, 2010 szeptembertől újra szeretettel várjuk a kedves betegeket, hozzátartozóikat és minden érdeklődőt!

Jelentkezésüket várja: Bajor Bea
06 20 337 46 37
rakasz@rakliga.hu

 

e-mail nyomtatás

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.

Ajánló