Felhívás: Pályázat Körtvélyes Éva újságírói díj

Körtvélyes ÉvaKörtvélyes Éva
Daganatok.hu 2018. augusztus 21.
Megosztás:

Az Egészség Hídja Összefogás az Egészségért, a Mellrák Ellen! Egyesület az idén első alkalommal hirdet újságírói pályázatot a közelmúltban elhunyt Körtvélyes Éva újságíró emlékére, akit a magyarországi mellrákellenes civil fellépés talán legmarkánsabb képviselőjeként ismertünk: évtizedekig dolgozott azon, hogy a magyar nők minél többet tudjanak erről a betegségről, Ő alapította meg és szervezte az Egészség Hídja Összefogás mozgalmat és egyesületet.

A pályázatokat elbíráló kuratórium a díjat annak a magyar újságírónak ítéli oda, aki 2017. szeptember 1. - 2018. szeptember 1. közötti időszakban a mellrák és a petefészekrák témájában a szűrésről, diagnosztizálásról és a terápiákról olyan tudományos igényű és az ismerhető evidenciáknak nem ellentmondó cikket-cikkeket publikál(t), vagy rádiós, televíziós anyagot készített, amelyek társadalmi hatásuk és hasznosságuk következtében nagymértékben hozzájárulnak a témáról való korrekt és korszerű ismeret-anyag széleskörű terjesztéséhez. Szolgálják egyúttal a kérdéskör kapcsán meglévő társadalmi szintű félelem csökkentését, a gyógyításba vetett hit erejét, segítik az egyén döntési képességét szokatlanul nehéznek tűnő, de távolról sem megoldhatatlan problémájának feldolgozásában és megértésében.

A díj összege: nettó 200 000 forint, mely a nyertes bankszámlaszámára kerül átutalásra.

A pályázatokat elbíráló kuratórium tagjai:

- Dr. Vass László PhD., FIAC, patológus és citopathológus főorvos, az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen Egyesület elnöke, a kuratórium elnöke

- Palugyai István, Tudományos Újságírók Klubjának örökös tiszteletbeli elnöke, a kuratórium alelnöke

- Nógrádi Tóth Erzsébet, a Medicina Fórum projektigazgatója

- Dr. Jellen Judit, egészségügyi szakjogász

- Jó Marianna, Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen Egyesület alelnöke

- Mátray Katalin, K&M Congress Kft. ügyvezetője

Pályázni a nyomtatott vagy elektronikus sajtóban, rádióban, televízióban megjelent anyagokkal lehet.

A nyomtatott vagy elektronikus sajtóban megjelent cikkek terjedelme 3000 és 8000 karakter között, a rádiókban, televíziós műsorokban közölt anyagok terjedelme 5-25 perc lehet.

A nyomtatott írásokat (beszkennelve vagy pdf. formátumban), a televíziós, rádiós műsorokat, blogokat, elektronikus (link) formában kérjük eljuttatni a kozpont@egeszseghid.hu e-mail címre.

A pályázati anyagok címében kérjük feltüntetni: Pályázat a Körtvélyes Éva újságírói díjra.

A pályázat beküldésével a pályázó hozzájárul nevének közléséhez és a pályázati anyag nyilvánosságra hozásához annak ismételt közlésével.

Pályázat beküldhető a szerző által, illetve más/harmadik személy által is. Ebben az esetben szükséges a jelölt személy telefonos elérhetőségét is megadni.

A nyertes pályázó nevét és pályaművét a lebonyolító szervezet a honlapján (www. egeszseghid.hu) közzéteszi, a díj és az ezzel járó oklevél ünnepélyes átadásáról a nyertes pályázót külön értesíti.

A pályázatok benyújtási határideje: 2018. szeptember 10. éjfél.

Díjátadás: 2018. szeptember 30.-án, az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen kampányrendezvényén Budapesten.

Budapest, 2018. július 31.

Üdvözlettel,

A bíráló bizottság megbízásából Jó Marianna (+3620 9627382)

"Hiszek benne, hogy az emberekhez közel kell hozni a felvilágosítást és egyszerű, különleges eszközökkel kell számukra megmutatni a megoldást." (Körtvélyes Éva) 

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.

Ajánló