Onkopszichológiai konferencia lesz Budapesten március végén

Mailáth Mónika pszichológus, az MPOT elnökeMailáth Mónika pszichológus, az MPOT elnöke
Daganatok.hu 2017. március 2.
Megosztás:

Kétnapos konferenciát szervez Budapesten a Magyar Pszichoonkológiai Társaság (MPOT). A kongresszus fő témája test és lélek elválaszthatatlan kapcsolódása, az élmények testbe-ágyazottsága, a betegség testet érő kihívásai, a jelenlét, a gondoskodás, az ápolás testet érintő, de mindig a lélekhez is szóló pillanatai. Kiemelt figyelemmel fordulnak azon szakemberek felé, akik a beteggel a leghosszabb időt töltik együtt, mindig elérhetőek, biztonságot nyújtanak, "testközelben" vannak.

Amint arról Mailáth Mónika, az MPOT elnöke tájékoztatást adott, a konferencia első napján előadások hangzanak el, illetve megtartják az MPOT közgyűlését. A második napon workshop keretében nyílik lehetőség személyes betekintésre az MBCR-módszerbe, valamint feltárul a művészet- és meseterápia világa, daganatos betegségekben való alkalmazása.

Megjelennek művészi alkotásaikkal volt páciensek is, akiknek gyógyulását alkotó munkájuk nagyban segítette. A kongresszus további fontos célja, hogy egységes, összetartó csapattá kovácsolja az onkológiai ellátásban különböző szakterületen dolgozó kollégákat.

Időpont: 2017. március 31. - április 1. (péntek, szombat)

Helyszín: Benczúr Ház, 1068 Budapest, Benczúr u. 27.

Az előadások 10 percesek, s 2 perc diszkusszióra nyílik lehetőség. A szervezők kérik, hogy a benyújtani kívánt előadások címét és rövid kivonatát 2017. február 22-ig juttassák el a következő e-mail címre: pszichoonkologiaitarsasag@gmail.com

Az absztraktok formátuma: maximum 20 sor, 12-es betűméret, 1,5-es sorköz

A konferencia - jelentkezési lapot is tartalmazó - első értesítője ide kattintva letölthető.

(MKOT)

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.

Ajánló