Onkopszichológiai továbbképzésre várják a jelentkezőket

Daganatok.hu 2019. február 18.
Megosztás:

Az Országos Onkológiai Intézet Onkopszichológiai Munkacsoportja, a Magyar Pszichoonkológiai Társaság, a Magyar Onkológusok Társasága Onkopszichológiai és Rehabilitációs Szekciója és a Debreceni Egyetem közös szervezésű, 3 napos oktatásán 2019. február 28. és március 2. között az Országos Onkológiai Intézetben vehetnek részt az érdeklődő pszichológusok és orvosok.

A képzés az onkopszichológia legfontosabb területeit sorra véve számol be a szakma jelenlegi gyakorlatáról, hazai és nemzetközi kutatási eredményeiről, folyamatos fejlődéséről. A tanfolyam elvégzése segít az onkológiai területen dolgozóknak naprakész ismeretek szerzésében, a napi gyakorlatba integrálható technikák elsajátításában, különösen a kommunikációs készségek fejlesztésében és a szakterületen jelentkező sajátos pszichés nehézségek és szakmai kihívások hatékony kezelésében.

Amint dr. Mailáth Mónika, a Magyar Pszichoonkológiai Társaság elnöke és dr. Kovács Péter, az Országos Onkológiai Intézet vezető pszichológusa rávilágít, a tanfolyam elvégzését kiemelten ajánlják minden szakembernek (orvosnak, pszichológusnak, asszisztensnek, ápolónak), aki munkája során gyakran kerül kapcsolatba daganatos betegekkel és családtagjaikkal akár az alapellátásban, akár szakintézményben vagy magánrendelésen. A képzés alapját képezi egy, a későbbiekben megvalósítandó onkopszichológiai szakirányú továbbképzésnek is.

További információ és jelentkezés ide kattintva 

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.

Ajánló