A nyiroködéma kezelési formái

Megosztás:

  • manuális (kézi) nyirokdrenázs (nem masszázs!); a manuális kezelés speciális fogásokkal történik, mely fogások iránya, ideje, ereje meghatározott (kb. 30-60 perc/alkalom)

  • kiegészítő gépi nyomáshullám-kezelés

  • kompressziós kötés (bandázs): speciális, kompressziós pólyákból, a végtagokra több rétegben felhelyezve kialakított kötés, amely segíti a nyiroknedvek visszaáramlását, elvezetését

  • speciális gyógytorna (amely az izompumpa tevékenységet segíti)

  • kompressziós kar- és lábharisnyák: a kezelés során elért eredmények megtartásában van szerepük (átlagos és egyéni méretekben kapható)

  • oktatás, tanácsadás: a hozzátartozóknak nagy szerepük van a terapeuta által vezetett és betanított bandázs-technika megtanulásában, alkalmazásában, amely nagy segítséget jelent mind a beteg, mind a szakgyógytornász számára. A hozzátartozó ily módon a kezelés aktív részesévé válik, és úgy érzi, hogy a családtag gyógyulása érdekében tett valamit

  • kontroll (rendszeres állapotellenőrzés): a kezelési tervet az ellenőrzés eredményei alapján folyamatosan - a beteg állapotától, betegsége stádiumától függően - módosítani szükséges

  • lelki támogatás: az eredményes kezelés érdekében - a daganatos betegek pszichés nehézségeit figyelembe véve - elengedhetetlen a harmonikus beteg-gyógytornász kapcsolat, ezért ennek kialakítására törekedni kell.

A nyirokdrenázs (limfdrenázs) mint speciális kezelés minden esetben orvosi javaslatra kezdhető el, és csak rendszeres, folyamatos orvosi ellenőrzés mellett végezhető, ugyanis a beteg állapota nagymértékben befolyásolja a kezelés indokoltságát.

Miben segítenek Önnek az Oncompass Medicine szakemberei?

Az Oncompass Medicine molekuláris diagnosztikai laboratóriuma és információs központja az elmúlt több mint egy évtized genomikai kutatási eredményeit és molekuláris diagnosztikai módszereit alkalmazva igyekszik megtalálni a daganatos betegségben szenvedők számára az adott időpontban legmegfelelőbb kezelési lehetőségeket.

Ezek egyaránt lehetnek a hagyományosan alkalmazott kezelési módszerek - kemoterápia vagy sugárterápia - lehetnek azonban olyan célzott daganatellenes gyógyszerek is, amelyek kifejezetten az adott daganat kialakulásában oki szerepet játszó, meghibásodott génekre hatnak. Annak eldöntésére, hogy alkalmazható-e egy betegnél célzott kezelés, vagy épp ellenkezőleg, ez semmiképp nem javasolt a számára a megfelelő gyógyszercélpont hiánya miatt, molekuláris diagnosztikai vizsgálatokat végzünk.

Legújabb szolgáltatásunk keretében folyamatosan segítjük a betegek kezelésében résztvevő onkológusokat abban, hogy pácienseiket az aktuálisan elérhető legjobb kezelésben részesítsék: dinamikus döntéstámogatási rendszerünk többek között arról nyújt információt, hogy terápiaváltás esetén, abban az adott pillanatban milyen célzott kezeléssel kapcsolatban áll rendelkezésre a legtöbb információ a következő terápiás vonalban.

A hozzánk forduló és akár 5 éven át is kísért betegeink így egészen biztosak lehetnek abban, hogy ott és akkor a számukra legmegfelelőbb kezelést kapják, a döntés meghozatala ugyanis a páciens molekuláris diagnosztikai profiljának és a célzott kezelésekről rendelkezésre álló összes orvosi adat részletes informatikai elemzése alapján történik.

(X)

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.

Ajánló