Emlőműtéten átesett hölgyek aktív rehabilitációja

2009. november 18.

Szalai Márta, az Országos Onkológia Intézet osztályvezető főnővére az általa alapított Százszorszép Hastáncklub működéséről, célkitűzéseiről és eredményeiről számolt be a Magyar Onkológusok Társasága XXVIII. Kongresszusa Szakdolgozói szekciójának keretén belül.

A hastáncklub immár több mint öt éve működik sikeresen: a csoportos táncfoglalkozások emlőeltávolításon vagy egyéb daganatos betegségek kezelésein átesett hölgyek számára nyújtanak testi és lelki rehabilitációt, egy olyan közösséget és élményeket, amelyek hozzásegítik a beteg hölgyeket ahhoz, hogy megváltozott testképüket elfogadják, és újra nők merjenek lenni. Az emlődaganatos betegséggel küzdő hölgyek rehabilitációján kívül a klub még egy tánccsoportot működtet, melyben az egészségügyben dolgozó hölgyek találhatnak feltöltődést: a foglalkozásokon való részvétel hozzásegíti őket, hogy munkájuk pszichés megterheléseit könnyebben viseljék, illetve, hogy elkerülhessék az úgynevezett kiégés szindrómát.

A klub működéséről a foglalkozások helyéről és idejéről bővebben a Százszorszép Hastáncklub honlapján olvashat. http://szazxszep.tvn.hu/


A cikket az alábbi címen találja: http://daganatok.hu/20091118-emlomuteten-atesett-holgyek-aktiv-rehabilitacioja