Önismereti foglalkozás daganatos betegeknek és gyógyultaknak

Daganatok.hu 2010. június 29.

A Károli Gáspár Református Egyetem végzős pszichológia szakos hallgatóiként szakdolgozatunkhoz keresünk daganatos betegeket és a betegségből felgyógyultakat. Balogh Anna kutatási területe a megküzdés: hogyan harcolnak a betegek nap mint nap a betegséggel, miből merítenek erőt a küzdelemhez, kik és hogyan támogatják őket ebben. Horváth Eszter relaxációval és az emberek szimbólumaival, képalkotásával dolgozik. Egy másfél órás ingyenes beszélgetés során hozzájárulhat egy szakdolgozat elkészüléséhez és önismerete is fejlődhet!

Miért is érdemes fejleszteni önismeretünket?

Képzeljük el, hogy bevezetnek minket egy teljesen elsötétített szobába. Kezdetben valószínűleg beleütközünk majd a szoba tárgyaiba, és csak hosszas tapogatózás és ütközések után tudunk majd keresztüljutni a szobán. Ha azonban felkapcsoljuk a zseblámpánkat, láthatóvá válnak az akadályok, ami lehetővé teszi, hogy kikerüljük őket,  hogy ne okozzanak nekünk további sérüléseket.

Az önismeret is hasonló útmutató lehet: megismerve azt, hogy miként működünk, milyen rejtett céljaink és magunk előtt is ismeretlen motívumok vezérelnek minket, könnyebben megtalálhatjuk a saját, személyre szabott, gyógyuláshoz vezető utunkat is.

Programunkban is az emberben rejlő ösztönös, gyógyító felismerések felé igyekszünk haladni, amelyek mindenkiben megtalálhatóak. Ehhez nem lesz másra szükség, mint hogy a zseblámpánkat felkapcsoljuk, és befelé irányítsuk. Ilyen utazásra invitáljuk a jelentkezőket az imagináció (relaxáció képekkel) és a mese eszközeivel.

A vizsgálattal kapcsolatos tudnivalók:

Szakdolgozatunkban daganatos és gyógyult személyeket vizsgálunk. A vizsgálat egyénenként egy alkalommal másfél órát vesz igénybe. Ez az idő elegendő egy rövidebb, irányított beszélgetésre, imaginációra (relaxáció képekkel), egy közös mesealkotási folyamatra, továbbá egy rövid teszt kitöltésére. Magát a vizsgálatot olyan önismereti lehetőségnek tartjuk, amelynek keretében a jelentkezők több pszichológiai módszerbe nyerhetnek betekintést.

Helyszínt biztosítani az egyetemünk hittudományi karán, a Ráday utcában tudunk. (Kálvin tér vagy Boráros tér felől megközelíthető.)

A vizsgálatban való részvétel ingyenes.

Időpontot egyeztetni e-mailben vagy telefonon lehet:
Horváth Eszter: 06 30 490 2159; osszancs@hotmail.com
Balogh Anna: 06 30 497 1855; b.naca@freemail.hu

Szeretettel várja jelentkezését:
Horváth Eszter és Balogh Anna
 


A cikket az alábbi címen találja: http://daganatok.hu/onkopszichologia/20100629-onismereti-foglalkozas-daganatos-betegeknek-es-gyogyultaknak