Beszámoló az Újjászületés Rehabilitációs Táncklub topolyai fellépéséről

Simon Márta 2010. október 18.
  e-mail nyomtatás

Izgalom, sikerélmény, szeretet, hála. Ezen érzések kavarognak bennünk, mióta hazatértünk a vajdasági Topolya városából, ahol október első hétvégéjét töltöttük.

A Topolyai és Kishegyesi Rákellenes Egyesület az emlődaganat elleni küzdelem jegyében rendezte meg a "Séta az egészségért" elnevezésű programot. Ennek keretén belül érte rehabilitációs táncklubunkat a megtiszteltetés: dr. Tót Isaszegi Sándor főszervező úrtól kaptunk meghívást az ünnepi műsorban történő szereplésre. A felkérésnek nagy örömmel tettünk eleget.
A nagyszabású rendezvény keretén belül minden hölgy ingyenes szűrővizsgálaton vehetett részt a város legnagyobb forgalmú helyszínén: a piacon felállított orvosi sátrakban. Ezt követően önsegítő csoportunk is csatlakozott a rózsaszín szalagos felvonuláshoz, mely a mellrák elleni összefogás világszerte ismert szimbóluma. A városi színház aulája adott helyet az egészséges és ízletes táplálékok bemutatásának, igazán finom és tartalmas ételeket kóstolhattunk. A hétvégi rendezvény csúcspontja az a szakmai előadássorozat volt, melynek számunkra legfőbb üzenete: a rendszeres mammográfiai vizsgálat bizony életet ment!
A programsorozat végén kerülhetett színpadra baráti tánccsoportunk, ahol kilenc műsorszámmal örvendeztettük meg nem mindennapi közönségünket, köszönjük szeretetüket.

Topolyai fellépésünk videoösszefoglalója

A topolyai tartózkodásunk nem egyszerű fellépést jelentett. Kedves szomszédaink az egész hétvégét kitöltő gazdag és színes programmal vártak, amit a legmelegebb baráti vendéglátás kísért. Szakmány Fárbás Magdolna - a női szakcsoport vezetőjének - szíves invitálásával megismerkedtünk a környék nevezetességeivel. Megtekintettük a gyönyörű topolyai Sarlós Boldogasszony Templomot, és a múlt dicsőségeiről tanúskodó bajsai Szlovák és Etno Házat. És ha ez nem lett volna elég, tanúi lehettünk a nyolcadik éve megrendezésre kerülő vajdasági néptáncfesztivál csodálatos előadásainak. Belekóstolhattunk a helyi házi sütés-főzés remekeibe, és a biogazdaság vívmányaiba.
Szeretnénk megköszönni azt a sok kedvességet, amivel megajándékoztak bennünket! Rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk, amit igyekszünk továbbítani itthoni társainknak. Reméljük mi is tudtunk segíteni. Úgy gondoljuk, fő célunkat máris elértük: értesülésünk szerint a térségben az érintett Hölgyek már a közeljövőben önsegítő tánccsoportot alakítanak, ahol jól érezhetik magukat, információt cserélhetnek, és ezzel betölthetik azt az űrt, ami esetleg hiányzott az életükből ahhoz, hogy a betegség ne találjon utat testükben, lelkükben. Örülünk, hogy ők is megtalálják a rehabilitációnak ezt a formáját.
Jó egészséget kívánunk mindannyiunknak abban a reményben, hogy nemsokára fesztivált szervezhetnek az önsegítő táncklubok is. Viszont látásra!

Simon Márta
Újjászületés Rehabilitációs Táncklub

e-mail nyomtatás

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.