Beszámoló az Újjászületés Rehabilitációs Táncklub topolyai fellépéséről

Simon Márta 2010. október 18.

Izgalom, sikerélmény, szeretet, hála. Ezen érzések kavarognak bennünk, mióta hazatértünk a vajdasági Topolya városából, ahol október első hétvégéjét töltöttük.

A Topolyai és Kishegyesi Rákellenes Egyesület az emlődaganat elleni küzdelem jegyében rendezte meg a "Séta az egészségért" elnevezésű programot. Ennek keretén belül érte rehabilitációs táncklubunkat a megtiszteltetés: dr. Tót Isaszegi Sándor főszervező úrtól kaptunk meghívást az ünnepi műsorban történő szereplésre. A felkérésnek nagy örömmel tettünk eleget.
A nagyszabású rendezvény keretén belül minden hölgy ingyenes szűrővizsgálaton vehetett részt a város legnagyobb forgalmú helyszínén: a piacon felállított orvosi sátrakban. Ezt követően önsegítő csoportunk is csatlakozott a rózsaszín szalagos felvonuláshoz, mely a mellrák elleni összefogás világszerte ismert szimbóluma. A városi színház aulája adott helyet az egészséges és ízletes táplálékok bemutatásának, igazán finom és tartalmas ételeket kóstolhattunk. A hétvégi rendezvény csúcspontja az a szakmai előadássorozat volt, melynek számunkra legfőbb üzenete: a rendszeres mammográfiai vizsgálat bizony életet ment!
A programsorozat végén kerülhetett színpadra baráti tánccsoportunk, ahol kilenc műsorszámmal örvendeztettük meg nem mindennapi közönségünket, köszönjük szeretetüket.

Topolyai fellépésünk videoösszefoglalója

A topolyai tartózkodásunk nem egyszerű fellépést jelentett. Kedves szomszédaink az egész hétvégét kitöltő gazdag és színes programmal vártak, amit a legmelegebb baráti vendéglátás kísért. Szakmány Fárbás Magdolna - a női szakcsoport vezetőjének - szíves invitálásával megismerkedtünk a környék nevezetességeivel. Megtekintettük a gyönyörű topolyai Sarlós Boldogasszony Templomot, és a múlt dicsőségeiről tanúskodó bajsai Szlovák és Etno Házat. És ha ez nem lett volna elég, tanúi lehettünk a nyolcadik éve megrendezésre kerülő vajdasági néptáncfesztivál csodálatos előadásainak. Belekóstolhattunk a helyi házi sütés-főzés remekeibe, és a biogazdaság vívmányaiba.
Szeretnénk megköszönni azt a sok kedvességet, amivel megajándékoztak bennünket! Rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk, amit igyekszünk továbbítani itthoni társainknak. Reméljük mi is tudtunk segíteni. Úgy gondoljuk, fő célunkat máris elértük: értesülésünk szerint a térségben az érintett Hölgyek már a közeljövőben önsegítő tánccsoportot alakítanak, ahol jól érezhetik magukat, információt cserélhetnek, és ezzel betölthetik azt az űrt, ami esetleg hiányzott az életükből ahhoz, hogy a betegség ne találjon utat testükben, lelkükben. Örülünk, hogy ők is megtalálják a rehabilitációnak ezt a formáját.
Jó egészséget kívánunk mindannyiunknak abban a reményben, hogy nemsokára fesztivált szervezhetnek az önsegítő táncklubok is. Viszont látásra!

Simon Márta
Újjászületés Rehabilitációs Táncklub


A cikket az alábbi címen találja: http://daganatok.hu/rendezvenyek/ujjaszuletes-rehabilitacios-tancklub/topolya-2010