Impresszum

Megosztás:

A Daganatok.hu elsődleges célkitűzése, hogy a daganatos betegségben érintettek és családtagjaik számára tájékozódási lehetőséget nyújtson. Az oldal összeállításánál igyekeztünk minél áttekinthetőbb formában elérhetővé tenni a betegséggel kapcsolatos alapvető tudnivalókat valamint a friss híreket és interjúkat. Az alábbiakban a honlap tartalmáról és működéséről olvashat.

Állandó és megújuló tartalom

A tartalmi elemek több, jól elkülönülő csoportba sorolhatók.

 • Több oldalas, részletes, könyvszerű leírások olvashatók a különböző ráktípusokról, azok kezelési lehetőségeiről. Ezek az írások nagyrészt időtálló, évekig aktuális információkat tartalmaznak, de az orvostudomány fejlődésével időről-időre kiegészítésre szorulnak.

 • Egészségügyi ellátóhelyeket, szűrőállomásokat, civil szerveződéseket, egyéb, betegeket segítő szervezeteket tartalmazó adatbázisunk szintén hosszú távon nyújt hasznos segítséget. Előfordul, hogy egyes szolgáltatások elérhetősége változik az idők során, ezeket igyekszünk nyomon követni.

 • Az ajánlók, friss hírek, beszámolók és interjúk aktualitása eltérő lehet: esetenként hetes nagyságrendű (például egy rendezvényre vonatkozó felhívás), más esetben néhány hónap (például egy interjú a betegeket foglalkoztató kérdésekről, valamely betegségtípusról).

A portál tartalmi bővítésén munkálkodók törekszenek a szakmailag hiteles írások elkészítésére, így reményeik szerint a betegeken és hozzátartozóikon kívül a daganatos témakör iránt érdeklődők tágabb csoportja számára is hasznos információkkal szolgálhatnak.

Miről szólnak az írások?

A Magyarországon előforduló leggyakoribb ráktípusokról szóló leírások mellett közérthető, szakmailag korrekt információk olvashatók a diagnosztikus eljárásokról, a kezelés és fájdalomcsillapítás lehetőségeiről, a megelőzés módjairól és a szűrővizsgálatok szerepéről.

Folyamatosan figyelemmel kísérjük a hazai és külföldi híreket, hogy minden, a daganatos betegek életét érintő eseményről, változásról, újdonságról beszámolhassunk. Az oldalon csak megbízható forrásból származó, a betegek szempontjából valódi jelentőséggel bíró információkat közlünk. Az egyes betegségtípusokkal kapcsolatos legfrissebb tudnivalókról a terület elismert orvosaival készített interjúkban is számot adunk.

Külön rovatban foglalkozunk az egészséges étrend megelőző szerepével, illetve a daganatos betegek táplálkozásának speciális kérdésével.

Nyilvános előadás-sorozat és élő rádióműsor

Együttműködő partnereinkkel közös előadás-sorozatot tartunk illetve élő rádióműsort készítünk, melyekről a honlapon folyamatosan beszámolunk.

A Rákbetegek Országos Szövetségével havonta közös rendezvényt tartunk a budapesti Parlament Café-ban. A 2004-ben indított tudományos ismeretterjesztő "előadásfolyamon" a kutatásban, gyógyításban, a daganatos betegek ellátásában dolgozó legavatottabb, legkiválóbb szakemberekkel találkozhatnak az érdeklődők. A résztvevők választ kaphatnak személyes kérdéseikre is, közös megbeszélés keretében. Az előadásokról részletes beszámolót készítünk. Az előadás-sorozat helyszíne a Parlament Café (Budapest, V. kerület, Kossuth tér 9/a.), időpontja minden hónap első szerdája, 17:00 óra. A beteg-orvos találkozók programjáról folyamatosan tájékozódni lehet Programajánlónkban és a Rákbetegek Országos Szövetségének szolgálatainál (központi telefonszám: 06 1 225-7768).

A Magyar Katolikus Rádióval havonta közös élő rádióműsorral jelentkezünk. Igyekszünk minden, a rákbetegeket érintő témát körüljárni, hogy összeállításaink, cikkeink mellett az olvasók élőszavas interjúkban is meghallgathassák a szakértők magyarázatait, véleményét minél több kérdésről. A minden hónap első péntekén, délután 13:30-kor jelentkező műsort az AM 810 kHz-es frekvencián követhetik nyomon az érdeklődők. Az adás ideje alatt várjuk a hallgatók kérdéseit is a 255 3333-as telefonszámon. A műsor szaktanácsadója és állandó meghívott vendége Dr. Vasváry Artúrné, a Magyar Rákellenes Liga elnöke, szerkesztő-műsorvezetője Lehotczky Zsuzsa. Az adások hanganyaga pár perces, rövid tartalmi összefoglalóval bevezetett részletekben meghallgatható a Daganatok.hu-n.

Írjon nekünk!

"Diagnózis után" című rovatunkban a betegeket és a hozzátartozókat is szeretnénk segíteni a betegséggel való szembesülés feldolgozásában illetve a rehabilitációban. Várjuk leveleiket az entortenetem@daganatok.hu címre, ha úgy érzik, szívesen megosztanák másokkal saját tapasztalataikat. E személyes történetek bemutatásán keresztül is igyekszünk segíteni az olvasókat, abban bízva, hogy ezekből sokat tanulhat, esetleg erőt is meríthet az, aki most találkozik a betegséggel.

"A hónap szakértője" rovatunkban havonta más-más téma elismert és hozzáértő képviselőit kérdezhetik olvasóink. A szakértők mindenki kérdésére válaszolnak - a válaszokat a hónap végén összegyűjtve, szerkesztett formában olvashatja minden érdeklődő. A kérdéseket a címlapon keresztül, a kiválasztott szakértőnek tehetik fel.

Aki összeállításainkban, cikkeink között nem talál segítséget saját problémájának megoldásához, továbbra is felteheti kérdéseit az orvos.valaszol@daganatok.hu címen. A gyakran felmerülő, sokakat érintő témákat mindenki számára elérhető írások formájában is feldolgozzuk.

Számos adatbázis-jellegű információ érhető el az oldalon, melyeket folyamatosan bővítünk és frissítünk. Amennyiben olyan intézményről vagy segítő szervezetről van tudomása, mely nem szerepel az oldalunkon, kérjük, jelezze a szerkesztoseg@daganatok.hu címen, hogy minél teljesebb szolgáltatást nyújthassunk.

A portálon szívesen adunk hírt daganatos betegségekkel kapcsolatos klubokról, társadalmi eseményekről, szakmai rendezvényekről. Ilyen esetben a szerkesztőt kell keresni a szerkesztoseg@daganatok.hu címen.

Szakmai háttér

A weblap tartalmának színvonalát garantálja, hogy az Országos Onkológiai Intézet folyamatos szakmai támogatást nyújt.

A szerzők

A honlapon olvasható hírek és interjúk döntő hányadát a Daganatok.hu szerkesztője, illetve felkért szerzők készítik.

A leíró jellegű szakmai tartalom fő része a honlap létrehozásában részt vevő orvosok munkája, melyet a szerkesztő a szakmai támogató segítségével folyamatosan aktualizál.

Esetenként sor kerülhet más médiákból átvett anyagok közlésére is, amennyiben azok a daganatos betegségekkel kapcsolatban alapvető fontosságú, megbízható információkat tartalmaznak.

Mitől működik a honlap?

Szakmai partnerünk, az Országos Onkológiai Intézet mellett a technikai feltételeket biztosító támogatók teszik lehetővé a honlap működését.

A portál további épüléséhez és a szolgáltatások körének bővüléséhez további támogatókra is szükség van, akik saját szakterületüknek megfelelően, lehetőségeikhez mérten hozzájárulnak a daganatos betegségben érintettek segítéséhez.

A Daganatok.hu céljai között szerepel, hogy minél több, a daganatos betegeket segítő, ellátásukban szerepet vállaló gyártó és kereskedő, szakmai és civil szervezet, kiadó, nyomtatott és on-line sajtótermék munkájában együttműködjön. Várjuk partnerek, támogatók jelentkezését a szerkesztoseg@daganatok.hu címen.

A portál célkitűzése egy szakmai hitelességen alapuló tájékoztató szolgálat működtetése. A szakterülethez nem kapcsolódó reklámok megjelenítésétől egyértelműen elzárkózunk. A daganatos betegségekkel és azok kezelésével kapcsolatos hirdetések megjelenítése mindig egyedi elbírálás és megállapodás keretében történhet. Elsődleges célunk ilyen esetekben is az, hogy a betegségben érintettek tájékoztatása minél teljesebb körű legyen.

 

Alapítva 2003-ban.

  Szerkesztőség:
Dömötörfy Zsolt lapmenedzser
Illyés András főszerkesztő
Lapunk számos külső szerzővel működik együtt, igényesen megírt, szakmailag hiteles, daganatos betegeknek szóló írások megjelentetésében szívesen alakítunk ki együttműködést új partnerekkel.
 
A lap tulajdonosa a Daganatok.hu Média Kft., üzemeltetője a DigiScience Tudományos és Informatikai Stúdió Kft.
 

Alapító munkatársak:

 • Dr. Baki Márta, onkológus főorvos, Budapest
 • Dr. Csonka Csaba, sebész főorvos, Ajka
 • Dr. Hoffmann Artúr, belgyógyász főorvos, Biromedicina Zrt
 • Dr. Kolbenheyer Erik, főorvos, Madentko Klinika Kft., Szombathely
 • Dr. Lapis Károly akadémikus, SE I. sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet
 • Dr. Mangel László, onkológus főorvos, Országos Onkológiai Intézet
 • Dr. Nagykálnai Tamás, onkológus főorvos, Főváros Önkormányzat Uzsoki utcai Oktató Kórháza
 • Dr. Schneider Tamás, onkológus főorvos, Országos Onkológiai Intézet
 • Dr. Szánthó András, nőgyógyászati onkológus, egyetemi docens, SE I. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika
 • Dr. Szentirmay Zoltán osztályvezető főorvos, Országos Onkológiai Intézet
 • Dr. Telekes András, onkológus főorvos, Országos Onkológiai Intézet

 

A honlap létrehozásában közreműködő további intézmények:

 • Országos Onkológiai Intézet, Kemoterápia A osztály
 • Medicina Könyvkiadó
 • Népszabadság - Gyógyász melléklet
 • Nemzeti Rákregiszter

 

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.

Ajánló