Hospice

 • Nem mindegy, hogy mikor kerül szóba a halál

  2016. október 28.

  Manapság igyekszünk egyre tudatosabban élni, fontos döntéseink előtt több forrásból is tájékozódunk, ismerjük lehetőségeinket. Ezt a tudatosságot az életvégi kérdésekkel kapcsolatban is érdemes követni, hogy megismerhessük az élet utolsó időszakához kapcsolódó jogainkat és kötelezettségeinket. Az Életvégi Tervezés Alapítvány azt javasolja, hogy már akár a negyven év körüliek is kezdjenek tudatosan gondolkodni az időskort, illetve az életvégi időszakot érintő döntéseikről, szándékaikról - az elhunyt családtagokról való Halottak napi megemlékezés talán alkalmat adhat erre is. Nem mindegy, hogy mikor kerül szóba a halál

 • Minden perc értékes Majoros Péter Majkának, Imre Gézának és Maráz Zsuzsinak

  2016. október 7.

  Minden perc értékes Majoros Péter Majkának, Imre Gézának és Maráz Zsuzsinak Az idei Spar Maratonon nem csak minden másodperc, de külön minden perc is értékes! A futók a rajtszámra kitűzött nárcisszal támogathatják a Magyar Hospice Alapítványt, erőt adva ahhoz, hogy az élet talán legnehezebb időszakában segíthessünk betegeinknek és családtagjaiknak.

 • Egyszerűbbé tennék az otthoni hospice ellátást

  2016. július 12.

  Egyszerűbbé tennék az otthoni hospice ellátást A keddi Magyar Nemzetben megjelentek szerint az otthoni hospice-ellátás elrendelésének egyszerűbbé tételével csökkentené a meglévő ágyhiányt a kormányzat, mivel több száz ágy hiányzik a rendszerből egy WHO-ajánlás alapján.

 • Minden daganatos beteg 150 napig jogosult hospice ellátásra

  2016. április 27.

  Magyarországon minden daganatos beteg 150 napig jogosult hospice ellátásra. A valóságban azonban csak az érintettek ötöde kap segítséget, és ők is gyakran csak 1-2 hétig részesülhetnek szakszerű ápolásban - írja a Magyar Hospice Alapítvány közleménye. Minden daganatos beteg 150 napig jogosult hospice ellátásra

 • Kommunikációs segítséget is nyújt a rákbetegeknek és hozzátartozóiknak a Magyar Hospice Alapítvány

  2015. szeptember 15.

  A Magyar Hospice Alapítvány arra vállalkozott, hogy betegek és hozzátartozóik egészségügybe vetett bizalmát egy több elemből álló programmal erősítse. Az alapítvány Orvos-Beteg Kapcsolat programjának egyik kiemelt része a daganatos betegek és hozzátartozóik kommunikációs képzése. Kommunikációs segítséget is nyújt a rákbetegeknek és hozzátartozóiknak a Magyar Hospice Alapítvány

 • Hogyan lehetne emberibbé tenni az orvos-beteg találkozókat?

  2015. március 12.

  A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem bevonásával indul a 2014 augusztusában kezdődött Orvos-Beteg Kapcsolat program társadalmi kampánya. Hogyan lehetne emberibbé tenni az orvos-beteg találkozókat?

 • Betegszobát avatott a Nárcisz Asztaltársaság a Hospice Házban

  2014. november 27.

  Betegszobát avattak a Nárcisz Asztaltársaság jótékony éttermei a Hospice Házban. Egy évvel ezelőtt indult el ez a példamutató összefogás, melynek eredménye egy betegszoba egész éves fenntartásának biztosítása. Betegszobát avatott a Nárcisz Asztaltársaság a Hospice Házban

 • Minden perc értékes - közszereplők fogtak össze az élet méltó befejezéséért

  2014. november 3.

  Minden perc értékes - közszereplők fogtak össze az élet méltó befejezéséért Minden perc értékes - ez a címe a Magyar Hospice Alapítvány új szemléletformáló és adománygyűjtő kampányának. Az alapítvány kampányfilmjében ismert közéleti szereplők, sportolók, művészek fogalmazzák meg saját gondolataikat, mondják el személyes történeteiket. Szeretnénk, ha minél többen tudnának az ellátásról és fordulnának hozzánk segítségért, ha szükséges - hívja fel a figyelmet dr. Muszbek Katalin, a Magyar Hospice Alapítvány orvos-igazgatója.

 • Mit ér az élet utolsó 1%-a?

  2014. május 9.

  Mit ér az élet utolsó 1%-a? A rákbetegség sajnos nem mindig gyógyítható, de az aktív kezelésben nem részesülőkért is nagyon sokat tehetünk, hiszen panaszaik enyhíthetőek. A Magyar Hospice Alapítvány több mint húsz éve dolgozik azért, hogy a daganatos betegek aktív kezelésük lezárta után lehetőleg otthonukban kaphassanak teljes körű egészségügyi ellátást és lelki támogatást.

 • Miben tud segíteni a hospice?

  2013. március 14.

  Miért pont én és miért pont most? Ez a két kérdés foglalkoztatja leginkább azokat a betegeket, akiket rákkal diagnosztizáltak. A kérdésre nincs válasz, a betegnek nagy utat kell megtennie ahhoz, hogy ezekre a kérdésekre választ találjon, pontosabban, ne ezekre a kérdésekre keresse a választ. Az út nagyon nehéz, ebben tud segíteni a család és barátok és nem utolsósorban a hospice. Miben tud segíteni a hospice?

Ajánló