Állítsuk meg a méhnyakrákot Európában!

2008. január 11.
  e-mail nyomtatás

Európában minden évben 50 ezer nő betegszik meg méhnyakrákban, és évente 25 ezren vesztik életüket a betegség miatt. Hatékony, szervezett méhnyakrákszűréssel az esetek 80 százaléka megelőzhető lenne. Aláírásával most Ön is támogathatja a nemzetközi szervezetek küzdelmét.

Az új technológiák bevezetése - amennyiben ez a megfelelő módon, szervezett programok keretében történik - tovább csökkentheti a méhnyakrákos megbetegedések arányát, és szinte minden esetét megelőzheti Európában.

A cél érdekében petíciót indított az Európai Szövetség a Méhnyakrák Ellen (European Cervical Cancer Association, ECCA) a Nemzetközi Rákellenes Szövetség (International Union Against Cancer, UICC) támogatásával. A Magyar Rákellenes Liga is csatlakozott az európai kezdeményezéshez, kiemelt céljuk, hogy felhívják a hazai társadalom figyelmét is a megelőzés és a szűrés jelentőségére.

Az alábbi petíció aláírásával Ön is segítheti a mozgalmat:

Felszólítjuk az Európai Parlamentet, az Európai Bizottságot és Európa kormányait, hogy:

1. Működjenek együtt hatékony méhnyakrák-megelőzési programok bevezetésében, összhangban az Európai Unió Tanácsának ajánlásaival és a méhnyakrákszűrés minőségbiztosítását illető európai irányelvekkel.

2. Támogassák közegészségügyi felvilágosító programok indítását, amelyek biztosítják, hogy minden nő tisztában legyen a méhnyakrák-megelőzés fontosságával, és élhessen a felkínált szolgáltatásokkal.

3. Segítsék elő a legjobb módszerekre vonatkozó tapasztalatcserét Európa országai között, hogy mindenki részesedhessen a világszínvonalú európai szakértelem által nyújtott előnyökből.

4. Támogassák a független kutatást, hogy megtalálják az új szűrési módszerek és a humán papillomavírus (HPV) elleni védőoltás bevezetésének a legmegfelelőbb módját, amely által Európa-szerte a legnagyobb csökkenést érhetnék el a méhnyakrákos megbetegedések számában.

5. Ismerjék fel és támogassák a jótékonysági szervezetek, civil szervezetek, önsegélyező csoportok és önkéntesek létfontosságú szerepét a méhnyakrákos megbetegedések számának csökkentésében Európa-szerte.

Támogatom az Állítsuk meg a méhnyakrákot! című petíciót és felszólítom az Európai Parlamentet, az Európai Bizottságot és Európa kormányait, hogy vezessenek be hatékony és szervezett megelőzési programokat, amelyek a megfelelő védelmet biztosítják a méhnyakrák ellen minden nő számára Európában.

 

Itt írhatja alá a petíciót:

http://www.cervicalcancerpetition.eu/main.php?langto=hu


Kapcsolódó weboldalak:

Európai Szövetség a Méhnyakrák Ellen (European Cervical Cancer Association, ECCA)

Nemzetközi Rákellenes Szövetség (International Union Against Cancer, UICC)

Magyar Rákellenes Liga

e-mail nyomtatás

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.