Börtönbe megy a lúgosító diéta kitalálója

Robert O. Young, a népszerű lúgosító diéta kitalálójaRobert O. Young, a népszerű lúgosító diéta kitalálója
Daganatok.hu 2017. július 17.
Megosztás:

A következő néhány hónapot börtönben kell töltenie Robert O. Youngnak, a népszerű lúgosító diéta kitalálójának: Young a PH-csoda című könyvével vált híressé, ebben azt állítja, hogy minden betegséget a szervezet elsavasodása okoz. A könyv megjelenése óta ugyan már többször bebizonyították, hogy semmi alapja Young állításainak, ennek ellenére divat lett lúgosító diétát folytatni.

A mostani ítélet szerint Young jogosulatlanul kezelt a villájában betegeket, pedig semmilyen orvosi vagy tudományos végzettsége nincsen. Youngot azért vették őrizetbe, mert beperelték egy rákos nő halála miatt: Naima Houder-Mohammed mellrákban szenvedett, családja szerint Young összesen 62 700 fontot kapott tőle szaktanácsadásra és kezelésre. Utóbbi túlnyomó részt intravénásan adott szódabikarbóna-oldatból állt - írja az Index.

A nő három hónapot töltött Young villájában, vagyis csodafarmján, ahogy ő nevezte. Csak akkor ment kórházba, amikor állapota kritikussá vált, de akkor már nem tudtak segíteni rajta.

Youngot nem először ítélik el engedély nélkül végzett orvosi tevékenységért, a kaliforniai orvosi kamara is többször feljelentette. Szerintük legalább 15 esetben bizonyítható, hogy az általa kezelt betegek hamarabb haltak meg, mint az normál kezelés mellett indokolt lett volna.

Youngot most három évre ítélte a bíróság, de ebből csak nyolc hónapot kell börtönben töltenie, mert számos egyéb körülményt figyelembe vesznek. Például azt, hogy az elmúlt egy évet házi őrizetben töltötte és valószínűleg jó magaviselete miatt is hamarabb szabadulhat.

(Index

Daganatos betegség és táplálkozás

Az egyik legfontosabb dolog, amit tehet annak érdekében, hogy maximalizálja a rákgyógyító kezelés hatását és elősegítse gyorsabb felépülését, hogy a lehető legjobb tápláltsági állapotba hozza magát. Honlapunkon olvashat a megváltozott tápanyagigényről, a megfelelő táplálkozás fő akadályairól, a speciális tápszerek szerepéről.

Részletek: Daganatdieta.hu

Étrend rákbetegségben

Kérdezze dietetikusunkat!

Kalkulátorok

Receptek

(hirdetés)

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.

Ajánló