Váratlanul jó eredményeket hozott egy petefészekrák elleni készítmény vizsgálata

Az intravénásan adagolt ONX-0801-et olyan nőknek szánják, akiknek a szervezete alig vagy egyáltalán nem reagál pozitívan a jelenleg használt kemoterápiás készítményekreAz intravénásan adagolt ONX-0801-et olyan nőknek szánják, akiknek a szervezete alig vagy egyáltalán nem reagál pozitívan a jelenleg használt kemoterápiás készítményekre
Daganatok.hu 2017. június 7.
Megosztás:

Váratlanul jó eredményeket hozott egy petefészekrák elleni készítmény vizsgálata. A kutatók szerint jelentős áttörést jelent a felfedezésük, 15 résztvevő nő közül ugyanis hét esetében jelentős csökkenést tapasztaltak a tumorok méretében.

 Az ONX-0801 névre keresztelt gyógyszer első klinikai kísérlete során alapvetően azt vizsgálták, mennyire biztonságos annak alkalmazása.

A londoni Rákkutató Intézet és a Royal Marsden Kórház által közösen elvégzett tesztek ugyanakkor meglepően jó eredményeket hoztak, ugyanis 15 résztvevő nő közül hét esetében jelentős csökkenést tapasztaltak a tumorok méretében - írja a Házipatika beszámolója.

A siker láttán a gyógyszerfejlesztők célja az, hogy minél hamarabb alávessék a készítményt a további szükséges kísérleteknek is.

Az intravénásan adagolt ONX-0801-et olyan nőknek szánják, akiknek a szervezete alig vagy egyáltalán nem reagál pozitívan a jelenleg használt kemoterápiás készítményekre.

Dr. Udai Banjeri kutatásvezető elmondta, a teljesen új mechanizmust alkalmazó ONX-0801 akár hat hónappal is meghosszabbíthatja a késői stádiumban lévő betegek életét. A szakember szerint a gyógyszer az elmúlt évtized legnagyobb áttörését jelentheti a petefészekrák kezelésében, mindazonáltal további kutatásokra és kísérletekre van szükség a terápiás alkalmazás előtt.

(Hazipatika.com)

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.

Ajánló