SZ.É.P. Szombat, Pécs

2007. október 31.
  e-mail nyomtatás

Az ország hét nagyvárosában Országos egészségügyi kampányt indít a Miniszterelnöki Hivatal egészségügyi és civil szervezetekkel együttműködve november-december hónapban. A Szűréssel az Életért Program (SZ.É.P.) célja az egészséges életmód jelentőségének hangsúlyozása, a prevenció, az egészségügyi szűrővizsgálatok népszerűsítése.

A programokon minden korosztály részt vehet a legfontosabb szűrővizsgálatokon. Többek között melanóma- (bőrrák-) szűrést, vércukorszint-, koleszterin-, testzsír-százalék- és vérnyomásmérést, ortopédiai szűrést, szemészeti és hallásvizsgálatot végeztethetnek el szakemberekkel ingyenesen a rendezvényre látogatók. A szervezett szűrővizsgálatok közül a mellrák- és a méhnyakrák szűrés kap majd a rendezvényen hangsúlyos szerepet. A testi-lelki egészség megőrzésének fontosságára életmód-tanácsadással, egészséges ételek kóstoltatásával, valamint sport- és wellness programokkal hívják fel a figyelmet. A betegek jogairól betegjogi szervezetek szakértői tartanak tájékoztatót. A helyszíneken több ismert közéleti szereplővel, művésszel találkozhatnak az érdeklődők.

A társadalmi célú kampány részeként idén 7 nagyvárosban szerveznek egész napos SZ.É.P. Szombatokat a következő időpontokban:

  • November 3. Budapest (Körcsarnok)
  • November 10. Debrecen (Oláh Gábor utcai sportcentrum)
  • November 17. Győr (Egyetemi Sportcsarnok)
  • November 24. Miskolc (Városi Sportcsarnok)
  • December 1. Pécs (Expocenter)
  • December 8. Szeged (Szegedi Sportcsarnok)
  • December 15. Székesfehérvár (Alba Regia Sportcsarnok)

A rendezvények helyszínein a legjelentősebb szakmai szervezetek - többek közt az ÁNTSZ, a Vöröskereszt, a Betegjogi, Ellátottjogi és Gyermekjogi Közalapítvány, az Egészségbiztosítási Felügyelet, a Rákbetegek Országos Szövetsége, az Egészséges Magyarországért Egyesület, a Gondolkodj Egészségesen! Program, valamint a Liliom Program - kapnak lehetőséget szűrések és tanácsadások lebonyolítására. Az események további résztvevői a DE-MAX Halláscentrum, a Testkultúra Vitamintorna Program, a FIMOTA Viselkedésterápiás Központ, a Szülők Háza és az AVON Mammográfiás Szűrőkamion.

A pécsi program részleteiről egyelőre nincs információnk.

e-mail nyomtatás

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.