Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen: Fókuszban az áttétes emlőrák

Daganatok.hu 2018. március 19.
Megosztás:

Az emlőrákkal kezelt betegek közel 30%-ánál a későbbiekben előrehaladott vagy áttétes betegségként kiújul az emlőrák, ami évente megközelítőleg 1200 nő, vagyis minden évben átlagosan ennyi emlőrák betegségből alakul ki áttét.

A rendezvény helyszíne és időpontja:

2018. március 19. hétfő, 14-17 óra

Vigadó tér, Győr hajó

A rendezvény programja:

14.00 Köszöntő

14.10 Dr. Boér Katalin Fókuszban az áttétes emlőrák: a betegek jobb tájékoztatásáért és támogatásáért. Melyek azok a mellékhatások, amelyek miatt az orvos aggódik, és melyek azok, melyek miatt a beteg. Mellékhatás-kezelés.

14.30 Kérdések és válaszok

14.40 Dr. Kulka Janina: Az áttétes emlőrák kialakulásának folyamata. A korai emlőrák és az áttét kialakulása közötti lehetséges tendencia. Kontrollvizsgálatok.

15.00 Kérdések és válaszok

15.10 Dr. Sebők Szilvia és Dr. Kleiner Dénes: A rákos betegségekkel járó különböző fájdalom típusai. A fájdalomcsillapítás módjai. A gyógyszerek kiváltásával és az értesítővel kapcsolatos tudnivalók. A fájdalomcsillapító tapaszok használata, felírása, kiváltási lehetőségei, ennek a szabályai.

15.30 Kérdések és válaszok

15.40 Veleczky Zsuzsa, Tar Mária és Bükkösi Gizus: A mozgás öröme mellrák után: a Százszorszép Táncklub tapasztalatai a hastánc területén

16.00 Elindulunk: Sétahajózás cselló-jazz zenével a Dunán és résztvevők megvendégelése. Visszajelzések kérése. Kék-zöld-lila lufik elengedése a Parlament előtt

17.00 Program zárás

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.

Ajánló