Idén is Sztómaexpó, betegeknek és hozzátartozóknak

Daganatok.hu
Megosztás:

Idén hatodik alkalommal rendezzük meg nagy sikerű Sztómaexpó elnevezésű rendezvényünket, melyre szeretettel várunk minden érdeklődőt. Kicsit más lesz, mint a megszokott, de reméljük sokaknak tudunk segíteni vele - írja a Van Holnap! Zsákos Alapítvány meghívója.

Időpont: 2017. szeptember 15. 12-14 óráig

Helye: Malom Közösségi Tér, XI. Fehérvári út 88.c

Tervezett program:

Minielőadás, beszélgetés:

Konyhasarok - Táplálkozási tanácsok rákbetegenek és sztómaviselőknek

Sztómaviselők jogai - Dr. Mina András, OBDK Betegjogi Szakreferens

Sztómaterápia a mindennapokban

Újdonságok az ápolásban

További programok:

Testösszetétel analízis, tanácsadás

Egyéni sztómaterápiás tanácsadás

Ápolóeszköz bemutató (Coloplast, Dansac) 

Idén is lehetőség van ingyenes mintacsomagok és információs anyagok igénylésére, melyeket a rendezvényen vehetnek át. Kérjük az alábbi űrlapon jelezzék csomagigényüket.

Regisztráció (mintacsomag kérés) 

A programváltozás jogát fenntartjuk. A részvétel mindenki számára ingyenes, szeretettel várunk betegeket és hozzátartozókat is. Köszönjük, ha regisztrációval segítik munkánkat.

További információ a zsakos@vanholnap.eu címen, vagy a +36 30 544 23 66-os telefonszámon.

Fővédnök:

Dr. Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere

Védnök:

Nagyné Antal Anikó, önkormányzati képviselő

Szakmai védnök:

Dr. Novák Krisztina, az OBDK főigazgatója

* * *

Röviden a sztómáról

A sztóma egy mesterséges nyílás, melyet a hasfalon, műtéti úton helyeznek el, ezen keresztül tud a széklet a továbbiakban távozni a belekből. A sztóma a bél bármely szakaszán kialakítható, helye a betegségtől függ. Legtöbbször vastag- és végbéldaganatok vagy valamilyen súlyos gyulladásos bélbetegség miatt kerül kialakításra.

A legtöbb esetben sztómával is folytatható a műtét előtt megszokott élet. Persze néhány dologra oda kell figyelniük a sztómaviselőknek is a mindennapokban, mint például az étkezés, vagy a fizikai munka, de odafigyeléssel ők is ehetnek jókat, sportolhatnak, kirándulhatnak és még sokminden mást is megtehetnek az egészséges emberekhez hasonlóan.

A mai sztómaterápiás eszközök már rendkívül diszkrétek, így megfelelő öltözettel kívülről teljesen láthatatlanok maradhatnak.

* * *

További információk a vastagbélrákról és a sztómáról:

Gyűjtőoldalunk a vastagbélrákról 

Cikkgyűjtemény a sztómáról 

 

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.

Ajánló