Eredmények és dilemmák az emlőrák kezelésében - Rákgyógyítás 2017 tél

Daganatok.hu 2018. január 8.
Megosztás:

A betegszervezetek érdekvédelmi munkájáról, az emlőrák diagnózisának és kezelésének újdonságairól, a végstádiumú betegeket gondozó ápolókról, a prosztatarák kiújulásának kockázatát csökkentő életmódprogramról, a klinikai gyógyszervizsgálatokról is többet fog tudni, aki kézbe veszi a Rákgyógyítás Magazin 2017. téli lapszámát.

Átfogó, a betegek számára is közérthető összefoglalót közöl a lap a VII. Szegedi Emlőrák Szimpóziumról, ahol több száz szakorvos és szakápoló vett részt, hogy megismerjék az emlőrák kivizsgálásának és kezelésének legújabb eredményeit, megvitassák a szakmai dilemmákat. Tizenkét előadót idézve ad áttekintést az újság a patológiai, radiológiai, sebészeti, sugárterápiás és onkológiai újdonságokról.

Nem politizálnak, de az egészségpolitikai döntésekbe beleszólást követelnek azok a betegszervezetek, amelyek a sorstársak érdekképviseletét is felvállalják. A magazin feltárja mi mindent tett az elmúlt hónapokban az onkológiai terápiák közötti választási lehetőség megőrzéséért két betegszervezet, a Gyógyulj Velünk Egyesület és a Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány. A lap átfogó cikkében rávilágít arra is, milyen nagy szerepük van a betegek képviseletében és segítésében, a társadalmi szemléletformálásban a helyi, megyei és országos szinten klubként, egyesületként vagy szövetségként működő betegközösségeknek.

Ki szeret olyan osztályon dolgozni, ahol mindenki meghal? - teszi fel a provokatív kérdést a magazin a hospice ellátásban dolgozókra utalva. A választ olyan ápolók adják meg, akik évek óta a végstádiumú daganatos betegeket gondozó hospice osztályon dolgoznak, s nemcsak munkának, hanem hivatásnak tekintik az élet utolsó heteinek-hónapjainak végigkísérését.

Az újság bemutatja a Kiváló Onkológiai Centrum 2017. kitüntetést elnyert Egyesített Szent István és Szent László Kórház onkológiájának munkáját, megismerteti az olvasókkal a rák kiújulási kockázatának csökkentését is célzó 10 Ezer Lépés Program néven meghirdetett életmódprogramot. A lap ismerteti hogyan találhatnak rá a betegek a legújabb hatóanyagokat elérhetővé tévő klinikai gyógyszervizsgálatokra, valamint elmagyarázza azt is, mit kell tudni az innovatív hatóanyagok versenytársaiként a piacon megjelenő generikus és biohasonló gyógyszerekről.

A Daganatos Betegek Gyógyításáért és Rehabilitációjáért Alapítvány által kiadott ingyenes - a független betegtájékoztatás jegyében egyetlen hirdetést sem közlő - Rákgyógyítás Magazin országszerte eljut az onkológiai centrumokba és a betegszervezetekhez. Bérmentesített, postakész válaszboríték küldésével a lap a szerkesztőség 6726 Szeged, Izabella u. 8. címén ingyenesen meg is rendelhető. A lap kiadója prof. dr. Bodoky György onkológus főorvos, főszerkesztője B. Papp László egészségügyi szakújságíró, tudományos partnere a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság. A negyedévenként megjelenő újság korábbi lapszámainak tartalomjegyzéke elérhető a Rákgyógyítás.hu nonprofit betegtájékoztató oldalon is, továbbá a Facebook.com/rakgyogyitas címen is követhetők a betegtájékoztatást szolgáló információk. 

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.