Díszített és egyszerű kemoterápiás kendők kézzel készült fülbevalóval

A kendők pamut anyagból készülnek, így jól szellőznek és az izzadtságot is felszívjákA kendők pamut anyagból készülnek, így jól szellőznek és az izzadtságot is felszívják
Daganatok.hu 2016. július 11.
Megosztás:

"Sajnos nem igazán találtam olyan kendőket, amikben tényleg szívesen mentem volna utcára, így elkezdtem varrni magamnak, és azoknak, akiknek szüksége lehet rá" - írja oldalunk állandó szerzője, Dóra, aki két éve kezdett el kemoterápiás kendőket varrni. Az új darabok azóta is folyamatosan készülnek, és meg is vásárolhatóak Dóra online boltjában: a kendők díszítései egyediek, kézzel készülnek, az egyszerűbb darabokhoz pedig a hozzájuk passzoló egyedi, szintén kézzel készült fülbevalók is elérhetőek.

"2014 tavaszán kezdtem el kemoterápiás kendőket varrni. Először csak magamnak, mert amit kapni lehetett vagy nem tetszett, vagy az ára miatt volt elérhetetlen. Már az első tökéletesen sikerült, kényelmes volt, kellemes volt viselni, és olyan színű volt, ami nekem tetszett. Később készítettem néhányat, amivel elindítottam a kis online boltomat, most pedig már szinte folyamatosan varrom az újakat" - írja az alábbi is látható kendőkről Dóra.

Hogyan készülnek az egyedi kemoterápiás kendők?

"Minden kendőt saját kezűleg készítek el. Az anyagok kiválasztásánál a legfontosabb, hogy finom puha belsőket válasszak, hiszen ilyenkor a kényelem a legfontosabb. Kizárólag pamut anyagokat használok, ami szellőzik és felszívja az izzadtságot."

Az alap modell, egy nagyon egyszerű kendő, hátul egy kis pánt segítségével állítható, így nem kell ki-be kötögetni. A tavaszi-nyári kendők belül egy vékony pamut rétegű bélést kapnak, kívül pedig lehelet vékony anyagot, így a legnagyobb melegben is kényelmesek és szellősek. Az őszi-téli modellek annyiban különböznek, hogy kívül-belül vastagabb, puha pamut anyagból készüknek, így hűvösebb időben is hordhatók. "Amikor magamnak készítettem, azért választottam ezt a fazont, mert nem lapul a fejre, kissé laza, így úgy tűnik, mintha lenne alatta haj."

Egy egészen apró alakítással született meg a variálható kendő. Mindössze annyiban különbözik az alapkendőtől, hogy hosszú végeinek köszönhetően többféle képen hordható. "Köthetsz masnit, feltekerheted kontyba, vagy megkötheted a fejtetőn és oldalt is."

Különleges darabok díszítéssel vagy fülbevalóval

"Szeretek új dolgokat kitalálni, így születtek meg az első tényleg különleges kendők. Ezek között biztosan nem lesz két egyforma, mert minden díszítés egyedi, kézzel készül. Főleg horgolt virágokat, és más díszeket használok, gyöngyökkel kombinálva. A díszített kendők mellett pedig készülnek egyszerű kendők, a hozzájuk passzoló egyedi, szintén kézzel készült fülbevalóval."

A régebbi és az újabb darabok egyaránt megrendelhetőek a Meskán, az alábbi linkre kattintva:
 

Fülesbagoly kézműves boltja

(hirdetés)

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.

Ajánló