Gyógyulónapló segít túljutni a legnehezebb perceken

Daganatok.hu 2017. július 21.
Megosztás:

A rákbetegség diagnózisa hatalmas megterhelés lehet mindenkinek, a betegnek és a hozzátartozóknak egyaránt. Jól jön, ha van valami, amire támaszkodni lehet, ami segít túljutni a legnehezebb perceken, támogat, és ha kell, jókedvre derít. A Füles Odú: Gyógyulónapló pont egy ilyen különleges füzet.

"A naplót saját tapasztalataim alapján készítettem: csupa olyan dolog, ami nekem segített, megkönnyítette a vizsgálatokat, a kezeléseket és a mindennapokat. Van benne egy hónapra elég megerősítő mondat, és ezzel együtt egy 30 napos kihívás, ami segít elindulni a gyógyulás útján, mert nem csak testileg kell gyógyulni a diagnózis után, hanem lelkileg is" - mondja a naplóról szerzője, a Füles Odú bloggere, Brjeska Dóra.

A napló egyik része a gyógyító mandalákról, a színek és a formák világáról szól, különleges, színezhető, a borítóról már ismert mandalás kövekkel. Egy újabb kihívás, ami támogatja a szervezetet a betegség ellen. Van egy fejezet a mozgás fontosságáról is, és egy sportnapló, ami segít a kezelések alatt és után, hogy a mozgást is bevegyük a gyógyszerek közé.

"És egy újabb rész, tele színezhető rajzokkal, amiket egy csodálatos kilencéves készített, mert szerinte ez is segít a gyógyulásban. Mert színezni tényleg jó. Végül pedig a füzet praktikus fele: egy napló, ahova a legfontosabb adatokat, a betegséggel kapcsolatos információkat írhatjuk, ami - tapasztalatból tudom - hatalmas könnyebbség, ha új orvoshoz, vizsgálatra vagy műtétekre kell menni" - mondja Brjeska Dóra.

  • Mandalás kövek: Szalay Adrienn, Mandala Stones
  • Rajzok: Forró Juli
A Gyógyulónapló kapható a www.undergroundbolt.hu és a www.thepop.hu webáruházakban. A naplóba itt lehet beleolvasni.

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.

Ajánló