Táplálkozás - Rákmegelőző étkezés

Vajon lehet-e úgy táplálkozni hogy a rákbetegséget biztosan elkerüljük? - teszi fel a kérdést amerikai kutatási eredmények nyomán Dr. Zajkás Gábor, az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet igazgatóhelyettese. Az amerikaiak három tényezőre hívják fel a figyelmet. Az egyik az egészséges testtömeg megtartása, tehát mind a túlzott soványság, mind az elhízás elkerülése, a másik az egészséges táplálkozás, a harmadik pedig a rendszeres testmozgás. Az élelmiszereket ebből a szempontból négy különböző kategóriába sorolják. Az első csoportba azok tartoznak, amelyek biztosan növelik, vagy biztosan csökkentik a daganatok kockázatát, a másodikba azok, ahol ugyanezt csak valószínűsítik, míg a harmadik és a negyedik kategóriába tartozó élelmiszereknek a daganatok kialakulásával kapcsolatos összefüggései egyelőre tisztázatlanok.

Kapcsolódó hanganyag

Név: Táplálkozás - Vegetáriánusok előnyben?
Játékidő: 4:12
Eladó: Katolikus Rádió
Album: Táplálkozás
Év: 2009
Lejátszás:
Frissítse Flash lejátszóját, hogy meghallgathassa hanganyagunkat!