A Hodgkin-kór tünetei

Megosztás:

A nyirokcsomók fájdalmatlan megnagyobbodása Hodgkin-kór esetén kísérheti láz, éjszakai izzadás, fáradékonyság, fogyás és bőrviszketés, ezek azonban még nem kizárólagos tünetek. Ha azonban a tünetek két hétnél tovább tartanak, érdemes orvoshoz fordulnunk.

A Hodgkin-kór legáltalánosabb tünete a nyirokcsomók fájdalmatlan megnagyobbodása a nyak és/vagy a hónalj/ak és/vagy a lágyékhajlatok területén, és/vagy a mellkasban és a hasban.

Előfordulhat még láz, éjszakai izzadás, fáradékonyság, fogyás, bőrviszketés. Ezek azonban nem mindig daganatos betegségre utalnak: influenza, vagy más fertőzések is okozhatnak ilyen általános tüneteket.

Orvoshoz kell fordulni, ha az előbb ismertetett tünetek két hétnél tovább fennmaradnak. Bármelyik betegség esetén a lehető legkoraibb kórisme-megállapítás és korai kezelés a legkedvezőbb, különösen igaz ez a Hodgkin-kórra.

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.